Om antikke julelys

01/21/2013 by admin

Om antikke julelys

Legenden forteller at Martin Luther var på vei hjem på julaften og så mot skogen av pines opplyst av stjernene. I en bølge av inspirasjon han kuttet en liten furu, opprettet i stuen sin og dekorerte den med lys å simulere natur. Det var i begynnelsen av juletreet, og første trafikklys var lys. Ikke lenge etter at strømmen var tilgjengelig for offentlig konsum, ble elektrisk julelys oppfunnet.

Elektrisk lys

Om antikke julelys

Konisk lys enkelt falle over og starte et tre i brann.

Lysene ble plassert på greiner av smelting bunnen så de ville holde fast tre. Metall lysestaker ble gjort i Tyskland hadde et klipp på bunnen for å gjøre lys mer stabil, men de var fortsatt farlig. I England laget glassfabrikkene små kopper fra farget presset glass med vattert mønstre på dem. De var fylt med olje og en veke, suspendert fra greinene med kobbertråd og kalt stearinlys kopper eller Fe lys.

Elektrisk lys

Den første oppfinneren plassert elektrisk pæreformet, farget lys på hans privaten treet i 1882. Hans navn var Edward Johnson og han jobbet med Thomas Edison. Disse lysene ikke kommer i strenger - hver var individuelt hånd-kablet på treet. Han skapte de første masseproduserte strengene av lys i 1890. Elektrisk julelys ikke bli den primære metoden for belysning et tre før etter andre VERDENSKRIG.

Pre-kablet lys

I 1903 General Electric laget små karbon filament lamper og kablet dem sammen forløperen til moderne julelys. American parat snart fulgt. Mazda lys, laget av GE, ble oppkalt etter den persiske gudinnen av lys, og i 1912 ble de gjort med tungsten som varte mye lenger enn karbon filament lys.

Figurer

Om antikke julelys

Koniske julelys produseres fortsatt i dag.

Første lysene var pære formet og hadde en eksos tips øverst for å la varme flykte fra pære. I 1910 ble lysene gjort i en verden-figur. Kjegle figur lys oppsto i 1920 og fortsatte i alle størrelser til 1970 da glimt lys gjort en utseende. I 1930-årene kom noen lys konfigurert i figurer. Star og blomsten formen var den mest fremtredende og var malt, glitret og dekorert med farget glass.

Figurals

Kremenetzky selskapet i Østerrike var først figural julelys i 1909. Disse lysene ble presset inn i former, frukt, kurver og andre objekter. De ble malt med mange detaljer og det eneste problemet var at på grunn av varmen maling flak. De som finnes i dag er ofte mangler mye av den originale malingen.

Nyheten lys

På 1930-tallet til 1950 inkludert lys figurer av stjerner, engler og Santa. Disse tallene ble tent og brukes som tre toppers. I 1948 ble boble lys produsert av NOMA. Røret var koblet til en plast base med lys som forårsaket væsken i røret for å få varme. Methylene klorid var i røret, slik at vannet til å koke ved lave temperaturer, gjør bobler stadig stiger til toppen av røret.

Innsamling og bruk av

Mange pre-kablet julelys kan bli funnet i antikvitetsbutikker og online. Noen setter koster mindre enn $20, men kan være dyrere i originalemballasjen. De fleste boksene er papp med seksjoner for hver pære, eller de har en papp holder å holde lysene på plass. Eldste elektrisk lys som måtte være individuelt kablet er veldig vanskelig å finne. Originalemballasjen ble vanligvis laget av tre og hadde seksjoner for hver pære. Dette er veldig vanskelig å finne og svært dyre. Figural lyspærer er rikelig og kan koste alt fra $5 til $25. Det er ikke tilrådelig å faktisk bruke antikke lys på et tre. Ledningene må kontrolleres, og lysene bli også het for en kunstig tre.

Relaterte Artikler

© 2018 - flugumyri.com | Contact us: webmaster# flugumyri.com