Foreldre stiler & spedbarn vedlegg

January 17

Mary Ainsworth var inspirert av psykologiske studier av John Bowlby, en mann som teorien om spedbarn vedlegg hun ønsket å teste for seg selv. Hun utviklet det hun kalte en "merkelig situasjon" der hun observerte forskjellige spedbarn og reaksjoner å være borte fra sine foreldre. Ainsworth observert ulike kriterier - som atskillelse engstelse, fremmed angst, reunion atferd og andre – å bestemme nød nivåer i spedbarn hun observert. Hun utviklet tre grunnleggende spedbarn vedlegg stiler som kan kobles til ulike typer foreldre, som er autoritative, autoritære og ettergivende stilene utviklet av Diana Baumrind i 1960. Ainsworths arbeid har blitt referert til tid og tid igjen, særlig fordi hun fast bestemt på at spedbarn vedlegg stil kan vise personlighetstrekk som vil vare en voksen hele hans levetid.

Sikre vedlegg

Spedbarn som demonstrerer sikker vedlegg til sin mor viser underskriver av smerte når moren forlater rommet. Når det kommer til å kommunisere med fremmede, spedbarn kan være nølende og redd for å reagere med et annet barn uten moren tilstede, men hvis hun er i rommet han er komfortabel og avslappet. Ved å se sin mor igjen, vil han bli opprømt. Spedbarn med sikker vedlegg bruker sin mor som en "trygg base" når utforske et nytt sted. Disse barna har ofte foreldre som er autoritative, som betyr at de er strenge, men bare i en sunn og ikke-nedlatende måte. Autoritative stilen til foreldre anses ideell type resulterer i sunneste barn. Sytti prosent av spedbarn har stilen sikker vedlegg.

Motstandsdyktig vedlegg

Et barn med motstandsdyktig vedlegg viser underskriver av alvorlig smerte når moren blader. Hun vil sannsynligvis skrike og jammer lenge etter moren har gått. Spedbarn med motstandsdyktig vedlegg er stadig redd for samspill med fremmede, og vil ikke samhandle med dem selv om moren finnes. Når det gjelder å bli gjenforent med sin mor, vil hun nærmer henne, men motstå kontakt, noen ganger også tvinge henne bort hvis hun prøver å komme nær henne. Denne typen Spedbarn gråter ofte og utforske ikke så ofte som de andre to typene. Spedbarn med motstandsdyktig vedlegg ofte har foreldre som er autoritær, som betyr at de er altfor strenge og urimelig i deres forespørsler. Dette fører til barna å føle fjernt fra sine foreldre og redd for samspill med fremmede. Femten prosent av spedbarn har dette vedlegget stil.

Unnvikende vedlegg

Spedbarn med unnvikende vedlegg er selvtilfreds når moren forlater rommet. Han er også greit med fremmede vil spille med dem hele tiden, om hans mor finnes. Videre når moren, han synes ikke altfor oppspilt og er omtrent som selvtilfreds som han er når hun forlater. En unik egenskap av spedbarn med unnvikende vedlegg er at han kunne bli holdt og trøstet av en fremmed så vel som om hans egen mor var trøstende ham. Spedbarn med dette vedlegget stil har ofte foreldre med ettergivende foreldre stil, som betyr de tillate deres barn å gjøre hva de ønsker, og anser seg selv venner i stedet for foreldre. Femten prosent av spedbarn har dette vedlegget stil.

Spedbarn vedlegg stil innvirkning på voksen

Ainsworth uttalte at spedbarn vedlegg stiler ofte er indikatorer på personlighetstrekk som er permanent, varer i voksen alder. Spedbarn med sikker vedlegg pleier å være voksne som er avslappet, selvtilliten og bestemt når det kommer til å fullføre oppgaver. Spedbarn med motstandsdyktig vedlegg pleier å være mer forsiktig voksne som har mer problemer med å fullføre daglige oppgaver og kan slite med intimitet i relasjoner. Til slutt, spedbarn med unnvikende vedlegg kan vokse til å bli voksne som også sliter med intimitet fordi de ikke vil investere mye følelser i sosial interaksjon, er villig til å dele tanker og følelser med andre. Men eksperter sier at dette ikke er regelen eller 100 prosent visse indikator på personlighetstype.