Ehrlichia & fokale anfall i hundene

March 11

Ehrlichia & fokale anfall i hundene

Ehrlichia, også kjent som ehrlichiose, er et flåttbårne sykdommer som kan påvirke hunder. En av sine symptomer er fokal eller delvis, beslag. Ikke alle hunder med tilstanden oppleve anfall. Fokale anfall hos hunder kan oppstå av andre grunner, inkludert forgiftning og heteslag.

Identifikasjon

Fokale anfall i hunder er forskjellig fra grand mal anfall rystelsene forekommer i bare en del av kroppen. Dette kan være et merkelig rykk i ansiktet eller en ukontrollerbar krampetrekninger i en etappe. En hund vil blir bevisst gjennom denne beslagleggelse, og sannsynligvis sutre eller vises skremt. Hundene rammet av ehrlichia vanligvis har feber, plutselig unexplained blødning, halthet og pustevansker.

Betraktninger

"Dog eierens hjem Veterinary Handbook" påpeker at disse symptomene ligner de av Rocky Mountain flekket feber, Lyme sykdom eller Hjørnetann distemper. Det er viktig å få hunden diagnostisert av en veterinær for å få riktig behandling.

Tidsramme

Ehrlichiose har tre faser. Fokale anfall kan vises i den første eller akutt, fasen, som kan vises snart etter at hunden er bitt av en transportør hake. To til fire uker senere, er hunden i subklinisk scenen, som er vanligvis når en hunden reagerer best på behandling og har ikke fokale anfall. Hvis ikke, hunden går til tredje eller kronisk, scenen, hvor hunden kan gripe.

Behandling

Ehrlichiose er vanligvis behandlet med en antibiotika som tetracyclin, minocycline eller doxycycline. Hvis hunden er dehydrert, sløv og ingen matlyst, vil det trolig bli satt på intravenøs væsker og antibiotika. I verste tilfeller er blodoverføringer nødvendig. Hvis de ikke fokale anfall forverres, kan hunden bli satt på anti-convulsants. Behandle ehrlichiose vanligvis stopper beslag.

Forebygging

Hunder kan ta ehrlichia fra skjemt blodoverføringer, men de trekke vanligvis det fra flåttbitt. Holde et faste tick forebyggende program kan hjelpe holde flått fra hunden. Sjekk hundene tett for flått etter de har spilt i skogen eller et område med masse lang løvverk.