Forskjellen mellom teater & kino

May 24

Teater og kino er to ulike kunst medier som innlemme noen lignende aspekter som skuespill og skuespill. De har mange store forskjeller også. Læring forskjellene mellom teater og kino kan hjelpe deg å avgjøre hvilket medium kan du nyte mer som underholdning eller foretrekker som en karriere.

Sted

Teatret har scenen arenaer som i et spill hus, mens filmer spilles hvor som helst med en skjerm eller projektor. Teatret har en dypere forbindelse mellom publikum og skuespillere fordi publikum ser tegnet historien skje rett foran dem som om titte inn i selve livet av en fremmed. Kino er begrenset til en todimensjonal skjerm og har mer distraksjon fra de faktiske tegnene gjennom kameravinkler, spesialeffekter eller landskapsbildene.

Presentasjon

Presentasjonen er svært forskjellig mellom to. Teater oppstår live foran et publikum. Kino er registrert og todimensjonal. Med en forhåndsinnspilt medium, kan publikum forvente samme stykke kunst over og over, mens i teater live kunsten kan være forskjellig hver gang. Teater, men er begrenset til hva kan fremstilles på en scene. Mens du kan ha mange forskjellige sett og belysning, kan du ikke bruke mange forskjellige plasseringer og vinkler som kino kan.

Kreative prosessen

Med spiller arbeide skuespillere og bak kulissene mannskap sammen for å forberede og sette på hver ytelse å sikre foran og backstage flyt godt. For eksempel når en aktør på scenen venter en lys stikkordet eller musikalske signalet fra backstage. I kino finnes ulike avdelinger som skuespillere, spesialeffekter og musikalske komponister som jobber separat og kan aldri samhandle og til slutt redaktører vil samle alle de forskjellige mannskapene arbeid.

Opprinnelse

Opprinnelsen til medium er svært forskjellige, og lengden av tid de har eksistert er også annerledes. Teatret kan spores tilbake til antikken Grecian og begynte som en religiøs medium. Kino oppsto i teknologiske fremskritt i 1900, når bilder ble fanget på kameraer og deretter slått i filmer. Kino har sett raske vekst siden det opprinnelse, mens teater har holdt seg relativt nær sin opprinnelige ytelse-stil medium, selv om scenebelysning og sett har utviklet seg.