Hva er standarder i tidlig barns utvikling?

May 24

Hva er standarder i tidlig barns utvikling?

Barn utviklingen er preget av veksten i de første tre årene av livet. I de første tre årene hjernen blir betydelig større og mange neurons og synapser danner, hvilke tillate for overføring av informasjon og signaler fra hjernen til resten av kroppen. Dette forenkler utvikling av sosiale, emosjonelle, og språket og lese-ferdigheter.

Fødsel til seks måneder

I de første tre månedene av livet lære barna å stemning pengeskap og sikre. De begynner å gjenkjenne ansikter, lukter og stemmer. De begynner å forstå andres smilende å være en positiv uttrykket av følelser og de begynner å utforske rørende og fatte. Motorikk begynner å utvikle, og de lærer at de er grep eller holder på elementer med hendene, for eksempel. Disse første tre månedene, babyer også lære å uttrykke hva de trenger, bruke lyder og ansiktsuttrykk. Dette er også et avgjørende tidspunkt demonstrere barnet ditt er trøstet og sikre. I denne tre måneders perioden lære barna at de kan stole på at de skal trøstes og at du svarer på deres signaler, for eksempel å være ubehagelig, lei eller sulten. I de neste tre månedene av livet lære babyer å kontrollere kroppen sin. For eksempel lære de å holde sine hodet stødig mens de sitter. Også deres sove og spise tidsplaner bli flere regulere og de begynner å forstå daglige rutiner.

Seks 12 måneder

I denne fasen i tidlig barns utvikling begynner babyer å lære å tenke og løse problemer. Babyer lære seg kroppsbeherskelse på nye måter, og er i stand til å sitte på sin egen. De blir til å kommunisere med deg, ved å etterligne handlinger av sine foreldre eller de rundt dem og babling. I denne perioden begynner en personlighet også å vises. Det er også i denne perioden at babyer danne nye hukommelse. For eksempel hvis du forlate rommet, er de å forstå at du fremdeles eksisterer og er bare ikke lenger i rommet. Også begynner babyer å gjøre visse ting flere ganger, for å finne ut hvordan ting fungerer og forbedre sine ferdigheter.

12 til 24 måneder: andre året

I det andre året utvikler språk betydelig. Småbarn lære bestemte ord, samt lære å sette ord sammen i to eller tre ord setninger. Småbarn også begynne å utvikle selvkontroll i denne perioden, men de fortsatt ikke forstår konsekvensene av sine handlinger, og derfor krever gjentatte intervensjon når de gjør noe som de ikke skal. Småbarn blitt interessert i ting mer kompleksitet i denne fasen. De foretrekker leker med flere deler, lyder og teksturer. Motorikk også blitt mer raffinert. Småbarn elsker å flytte og foretrekker aktivt spille.

24 til 36 måneder: tredje året

Dette tredje året av livet bygge småbarn kompetanse og evner som har vokst opp til dette punktet. Ordforråd blir større, og de kan sette sammen setninger av tre eller fire ord. Men har de fremdeles ikke ennå muligheten til å uttrykke sine følelser. Dette er også scenen der småbarn liker å spille og læring med andre. Samhandling og aktive spill bidrar til forståelse begreper som din, min, store, små, opp eller ned.