Typer transistorer

September 7

Transistorer er elektroniske enheter som brukes i alle typer utstyr og maskiner, som opererer i alle former for virksomheten. De kombinerer minst to halvledere å dra nytte av overflaten effekter mellom grensesnittet. De har vanligvis tre terminaler. Nåværende ett par styrer gjeldende av andre par av terminaler. (Tre-terminal oppsettet fungerer som dette fordi en terminal er felles å input og output.)

Typer transistorer

Transistoren

Halvledere

Det er mange forskjellige typer transistorer. For å forklare noen forskjeller mellom dem, må det først bli forklart halvledere. Halvledere er isolerende lattices vanligvis laget av silisium, kjøre atomer sprinkled i, "doping" eller lader isolator. N-type halvledere har et overskudd av elektroner ("n" står for negativ), mens den p-typen (p = positiv) halvledere har en mangel av elektroner. "Overflødig" og "mangel" beskriver hvor langt atom er fra å ha en hel ytre elektron skall, som er en svært stabil konfigurasjon.

Krysset Transistor

En bipolar transistor, eller transistoren, kombinerer tre halvledere: en tynn "base" et "samleobjekt" og en "sender", hver med sin egen terminal. Rekkefølgen av halvleder type kan være n-p-n eller p-n-p. Uansett er det to p-n veikryss. Bipolare transistoren er en gjeldende Forstørrelsesprogram, ofte funnet i telekommunikasjonsutstyr. En Darlington transistor kombinerer to bipolare transistorer i én enhet, gir høy gjeldende gevinst mindre plass enn hvis to faktiske bipolare transistorer ble kombinert.

Felt - effekt Transistor

Felt - effekt transistor (FET), derimot, bruker et elektrisk felt for å avgjøre ledeevnen i en kanal. Det er over et halvt dusin typer FET. Tre eller fire terminaler brukes, med en eller to "gate" terminaler koblet til ledningsforstyrrelser kanal og de to andre koblet til hva er kalt "renne" og "kilde," analogs samler og emitter funnet i krysset transistor. En spenning på portene til hindre inngangsstrøm fra traversering gjennomfører kanalen. En demonstrasjon kan finnes på Concord.org.

Metal Oxide Semiconductor felt - effekt Transistor

MOSFET transistorer er fet som blir gjort av metal oxide, er egnet for krevende bruk, som radiosendere, TV-skjermer og stereo forsterkere.

Den silisium kontrollert likeretter

Silisium-kontrollerte likerettere (SCR) inneholder fire lag alternerende semiconductor: n-p-n-p. De brukes til å transformere vekselstrøm (AC i likespenning (DC), slik at gjennom når AC opererer i én retning). Dette er motsatt funksjon av en transformator, som blokkerer DC støy.