Hvordan håndtere ut av kontroll tenåringer

August 3

Hvordan håndtere ut av kontroll tenåringer

Tenårene kan være en utfordrende tid for både unge og foreldre. Mange tenåringer opprører fordi de er ivrige etter å prøve nye ting og passer inn med sine venner. Siden tenåringer er fortsatt utvikle både fysisk og mentalt, er visse atferd som å være humørsyk og sporadisk snakke normalt. Men hvis tenåringen begynner å vise alarmerende atferd, som røyking, sove hele dagen eller stadig å komme i trøbbel på skolen, er det på tide å gå i.

Instruksjoner

• Se etter endringer i ditt barns oppførsel. Hvis din tidligere ære student er nå sviktende alle eksamen, eller hvis et barn som er normalt i tide for er portforbudet nå konsekvent kommer hjem sent, ta disse signalene som et rødt flagg at noe er galt.

• Snakk med tenåringen. Mens noen tenåringer kan slam en dør og nekter å diskutere sine problemer, kan andre være åpen for chatting. Hvis du kan finne ut hvis tenåringen er å håndtere et problem som skyldes endring i atferd, kan det hende du kan dele din egen livserfaring med dem for å hjelpe.

• Organisere en ukentlig familie tid, spille spill eller nyte en utflukt sammen. Hvis tenåringen ikke vil gi opp hennes fredag eller lørdag kveld, prøve en torsdag kveld eller søndag ettermiddag. Tenåringer har nådd et punkt der passer inn med venner er svært viktig. Du må sørge for at hun fortsatt ser betydningen av å være en del av familien enhet. Dette kan også være et godt tidspunkt å ha tenåringer åpne opp om hva som er nytt i livet hennes.

• Oppfordrer tenåringer til å bli med en gruppe eller en aktivitet. Hvis tenåringen isolerer seg mye, hjelpe ham å finne et sted hvor han kan passe inn med jevnaldrende og praktisere sine ferdigheter. Hvis tenåringen liker musikk, melde ham i gitarleksjoner. Hvis tenåringen er atletisk, fortelle ham å prøve ut for fotballaget.

• Sett reglene forhånd. Ikke la tenåringen bruke «Jeg visste» som en unnskyldning for å komme hjem sent eller gå et sted hvor hun ikke er tillatt. Lage en fysisk liste over bakken regler som du henger opp i kjøkkenet for å minne tenåringen av hva som forventes av henne. Kontroller at tenåringen har en mobiltelefon slik at hun har ingen unnskyldning for ikke å ringe hjem hvis hennes planer endrer eller hvis hun kjører sent.

• Straffe tenåringen når det er nødvendig, og står bak din straff. Hvis du forteller tenåringen at han er jordet i tre dager, ikke gi og gi ham hans frihet tilbake etter bare en dag eller to. Hvis dine tenåringer vet at du ikke er en person som holder seg til word, fortsetter han å gjøre opprør.

• Vite når å søke profesjonell hjelp. Hvis tenåringen er å kutte seg, bruke narkotika eller gjør noe annet som du tror er å sette sitt liv i fare, ringe og gjøre en avtale med en rådgiver eller psykiater umiddelbart.