Hva betyr det at når en akkord har en 2 av det?

March 23

Det er nesten ubegrenset akkord strukturer på gitar, piano og andre instrumenter inkludert store, små og syvende akkorder. Men hva betyr det når når en akkord har "2" skrevet av?

Betydning

Akkorder begynne med tallet 2 er ikke standard akkorder og "2" er ikke et standard akkord symbol, men synes ganske ofte i tabulatur og akkord for moderne musikk av alle sjangre, men spesielt i kristne og Country. Tar akkorden til C som et eksempel, betyr en C2 akkord at du kan spille en variant på C store akkord. Når du kommer over en C2 skrevet på et sett av noter, det er mulig å spille en Cadd9, en Csus2 eller selv en vanlig C-akkord. Som du velger er opp til deg og er avhengig av hvilken du synes passer best med stykket du spiller.

Funksjonen

For hver akkord er betydningen av "2" mer eller mindre det samme. For akkorden a eksempelvis er "2" ofte brukt til å representere et mulig valg mellom akkorder Aadd2/Aadd9 eller Asus2/Aadd9 avhengig av hva høres beste og hvor mye du liker å eksperimentere.

Fleksibilitet

I praksis får "2" akkorder spille mer fleksibel. Med mindre du vil høres akkurat som en innspilling eller originalen av en sang, "2" akkorder gi spilleren en viss fleksibilitet når beslutter hvor å spille chord.