Offisielle Scrabble flis regler

February 29

Scrabble tok brettspill verden med storm i tidlig 1950, og dens popularitet fortsetter i dag. Spillets berømte bokstavbrikkene danne ryggraden i alle Scrabble varianter, og selv en omfattende ordforråd vil være mye hjelp du, det viktigste spillere kan gjøre for å forbedre deres Scrabble score er utvikle en bedre forståelse av hvordan flisene brukes til å generere poeng.

Fliser mengder

Standardversjonen av Scrabble har 100 fliser, 98 som inneholder bokstaver med forskjellige punkt verdier og to av dem er tom. Tegning tom fliser eller fliser setter deg på litt av en fordel, som de kan brukes til å representere en bokstav du liker når staver et ord.

Bokstavene vises på fliser i proporsjoner omtrent lik deres bruksfrekvens. Den mer brukte et brev er, mer flisene vises på. Bokstaven E vises på 12 brikker i en standard Scrabble satte, og jeg synes 9 ganger hver, og O er på 8 brikker. Sjeldneste vokalen er U, som vises på bare 4 fliser.

Blant konsonanter vises N, R og T 6 ganger hver. L, D og S hver vises på 4 fliser og bokstaven G er den ensomme bokstaven i spillet som vises på 3 fliser. De fleste av konsonanter forekommer bare to ganger, inkludert B, C, F, H, M, P, V, W og Y. Bokstavene J, K-Q, X og Z brukes bare én gang.

Brev verdier

Hvert panel bærer et brev har en tilsvarende punkt verdi. Jo mer vanskelig brevet er å bruke, jo høyere punktverdien. Alle vokaler er verdt 1 poeng, som er bokstavene L, N, R, S og T. Bokstavene D- og G få 2 poeng; B, C, M og P er verdt 3 poeng; F, H, V, W og Y er verdt 4 poeng; K er verdt 5 poeng. Gitt deres relative sjeldenhet av bruk, poeng J og X 8 hver, mens Q og Z er verdt 10 poeng.

Tom flisene er verdt 0 poeng, men de kan være en enorm hjelp hvis du er i en jam eller en bokstav av staving en vanskelig og kostbar ordet.

Ekstra poeng

Er det områder på brettet som øker verdien av en bestemt rute eller hele ordet. Dobbel og trippel brev score gang panelets poengverdien med den angitte faktoren, og dobbel og trippel ordet score gjør det samme for ordet. Bruke disse områder til maksimal strategisk fordel er kritisk for å oppnå en høy score.