Hvordan få barna begeistret for sensorisk spille

June 29

Hvordan få barna begeistret for sensorisk spille

Babyer er lite sensorisk maskiner. De er nysgjerrig på nesten alt, og vil ofte gå langt for å utforske nye objekter med deres øyne, ører, nese, hendene og munn. Men kan nye smaker, lukter og lyder også være en kilde til angst og frykt. Du kan unngå denne nøling og frykt ved å introdusere nye sensoriske erfaringer til babyen i sitt eget tempo og bruke din etablerte fysiske og følelsesmessige bånd som en trøstende konstant under nye.

Instruksjoner

• Velg et behagelig sted for sensorisk spille som gjør at barnet føler seg komfortable. Du kan endre dette rundt med ulike aktiviteter. For eksempel kan svamp og vannaktiviteter gjøres i høy-stolen, mens tekstur aktiviteter kan gjøres på gulvet. Kontroller at stedet du er en babyen er allerede kjent med.

• Langsomt introdusere aktiviteten til barnet. Du kan plassere barnet på sin buk på et mykt teppe og oppmuntre seg å forstå det eller begynner å spille en sang på et lavt volum og sakte øke volumet som babyen justerer støy.

• Viser hver aktivitet og fortsette å være involvert i hele aktiviteten. Vurdere å gi barnet ditt en kopp ukokt ris og en skje ved bordet. Vise barnet hvordan å flytte ris rundt med skjeen eller ris med fingrene. Plukk opp et par stykker om gangen og plassere dem på bordet. Si, "føler de små bitene av ris. Det er rett. Du kan ta det, også. Kan du hente noen?" Husk at tørr korn som ris vil hovne opp svelging, så oppmuntre barnet ditt å leke med den i stedet for å spise den. Litt smaker er en normal del av sensoriske spille.

• Snakk med barnet i en glad og oppløftende stemme. Mange foreldre vil instinktivt heve banen i stemmen når de snakker til babyer, og dette er nøyaktig tonen du ønsker. Babyer naturlig betale nærmere oppmerksomhet til voksen snakker i en høy tone. Du kan gjerne si, "Oh, føle dette! Teppet det så myk. Føler hvor myke det er,"som babyen fatter teppet.

• Introduser dum ansiktene og uttrykkene til dine aktiviteter. Babyer plukke opp på signaler fra deg, så hvis du tror en aktivitet er spennende og morsomt, babyen vil ofte synes det er gøy, for. Du kan betale et par spiseskjeer med vann i skuffen på babyens barnestol og gjøre lite sprut med fingrene. Oppmuntre barnet til å kopiere du og sier, "Splash, splash! Se på dine våte lille hender. Du er alle våte!"eller"er vannet kaldt? ja! Føle det kalde vannet."

Tips og advarsler

  • Delta i Sensorisk aktiviteter når babyen er glade og uthvilt.
  • Gi en rekke aktiviteter for alle babyen sansene. Bruke ting som sitroner for smak, spille deigen for preg, sanger for hørsel, kanelstenger lukt og fargerike stabling blokker til syne.
  • Tving aldri barnet til å engasjere seg i en sensorisk aktivitet. Husk å gå i babyens tempo og unngå aktiviteter når barnet er over lei eller blir frustrert.
  • Unngå å bruke mat eller tørr korn som barnet er allergisk mot under sensoriske aktiviteter.