Hvordan formatere Slug linjer i manus

June 19

Slug linjene er scenen overskriftene i skript som informerer leserne hvis en scene er innenfor eller utenfor, under døgnet og på hvilken plassering. Formatere dem riktig gjøres sjelden og kan bli et mareritt for produsenter ved planlegging. Følg denne veiledningen for å gjøre produsenter elsker deg - selv om de hater skriptet.

Instruksjoner

Hvordan formatere Slug linjer i manus

• Start med innstillingen. Er vi inne eller ute. Inne, bruke "INT". Utenfor, bruke "Utv"

• Holde alt aktivert, neste kommer den nøyaktige plasseringen. Hvis vi er i et supermarked, skriv "INT. SUPERMARKED."

• Hvis scenen foregår i bestemte deler av en plassering, må du angi hvilket område. Meieri midtgangen i supermarkedet ville være: "INT. MEIERI MIDTGANGEN, SUPERMARKED."

• Den siste delen av en slug linje kommer i form av dag eller natt, senere eller kontinuerlig.

• Dag eller natt refererer til tiden i scenen. De bør bare brukes når det refereres til nye scener. For eksempel, hvis vi er i et soverom om natten, og den neste scenen er i en kontorbygning i løpet av dagen, bør slug linjene lese:

INT. SOVEROM---NATTINT. OFFICE---DAG

• Hvis en rekke scener følger hverandre på samme sted, bruker vi "Kontinuerlig" så vi vet det er samme sekvens og ikke en helt ny plassering. Et eksempel på noen våkne opp og gå til en bil ville være:

INT. SOVEROM, HOUSE---DAGINT. BAD, HOUSE---KONTINUERLIGINT. STUE, HOUSE---KONTINUERLIGEXT. HOUSE---KONTINUERLIGINT. BIL---KONTINUERLIG

Hva den neste scenen er, vil det bli en dag eller natt.

• Til slutt bruker vi "Senere" når de beskriver scener på samme sted, men med passasjer tid. Et eksempel er når noen våkner fra en drøm, eller etter et monntage. Dette forteller Annonsen eller linje produsent som den opprinnelige scenen og denne ny scene med "Senere" kan bli skutt på samme dag.