Fremgangsmåte for å skrive en selvbiografi

December 5

Skrive en selvbiografi er en flott måte å huske og krønike livet ditt og kan gi deg en god følelse av stolthet og prestasjon. Det er ikke en vanskelig oppgave grunn av det faktum at det handler om deg og din egen personlige erfaringer. Holde en journal eller dagbok kan være en god start mot skrive en selvbiografi.

Instruksjoner

• Lese andres selvbiografier for å få ideer om hvordan du kan skrive din egen. Gå til biblioteket og ta ut så mange forskjellige bøker du kan, som det er mange forskjellige typer skrive stiler som kan hjelpe deg å få en god følelse for hvordan å skrive en selvbiografi som passer din livshistorie.

• Holde en journal eller dagbok og skrive om dine daglige erfaringer og hva du følte da betydelige hendelser skjedd. Hvis du har en journal eller dagbok fra barndommen, skumme gjennom den for å huske hendelser som har skjedd i ditt liv i yngre år.

• Bestemme målgruppen nøkkel. Skrive for familien krever mye mindre enn om publikum var publikum, som ikke allerede vet du. Hvis du skriver for publikum, vil stemmen være mye mer formelle, med flere detaljer når du huske hendelser.

• Velg en bestemt kjerne tema for din selvbiografi som veileder deg gjennom historien. Er historien om livet ditt liv? Er det en livslang drøm du har hatt? Er det en spesiell vennskap som forandret livet ditt? Bestemme på en kjerne tema vil bringe kontinuitet og derfor Tenn interessen for de som leser din selvbiografi.

• Bestemme et utgangspunkt for din selvbiografi. Historien starter med din fødsel, første dag i barnehagen eller hvordan du møtte din første kjærlighet? Du kan velge å skrive din selvbiografi i kronologisk rekkefølge eller ved å beskrive spesielle store hendelser i livet ditt.

• Se gjennom gamle familiealbum og snakke med familiemedlemmer om viktige hendelser som har skjedd i livet ditt. Dette vil gi deg flere ideer vil gnist noen humoristisk og trist minner.

• Få organisert ved å skrive notater på noen måte du ønsker (f.eks i bærbare, på datamaskinen), og oppbevar ryddig og organisert. Også sette en tidsfrist for etterbehandling din selvbiografi.

• Skrive din selvbiografi. Være beskrivende og ærlig uten overusing detaljer. Bruker akkurat nok detaljer hjelper historien strømmen bedre, og gjør det lettere å lese til leserne.

Tips og advarsler

  • Bruk din egen stemme når du skriver. Husk, dette er din selvbiografi---bør det gjenspeile du.
  • Husk å bruke et pseudonym for enhver person nevnt i din selvbiografi hvis egentlige navn du vil beskytte eller ikke vil avsløre, som en tidligere venn som du hadde falle ut eller et for eksempel legge til en ansvarsfraskrivelse i boken sier at personens navn ble endret av sikkerhetshensyn.