Hvorfor noen katter ikke bruk søppel boksene

December 22

Kattene nekte å bruke deres søppel boksene kan opprette irriterende- og stinkende - problemer i en husholdning. Katten vannlating utenfor boksen kan også opprette helseproblemer. Det er flere grunner til dette kan skje. Heldigvis, ifølge Vetinfo nettstedet, mesteparten av tiden disse problemene kan løses med enkle løsninger.

Sunnhet problemer

Katter kan nekte å urinere inne deres søppel boxes på grunn av visse helseproblemer. Hvis katten opplever smertefull vannlating (som kan oppstå med urinveisinfeksjoner) eller problemer med avføring, kan det begynne å knytte boksen selv smerte eller ubehag. Blod inne det urin eller feces er et sikkert tegn på et problem, ifølge Vetinfo. Besøke en veterinær umiddelbart hvis et helseproblem er mistenkt.

Misliker søppel

Katter kan være finicky om deres søppel og en katten min nekte å bruke søppel boksen bare fordi hun ikke liker det. Prøv å endre søppel; Hvis bruker en ikke-nedbrytbare merkevare, bytte til en miljøvennlig, biologisk nedbrytbart versjon, anbefaler Vetinfo, som furu. Slik kull tendens til å bli mykere på poter, støvfritt og har bedre luktkontroll.

Søppel boksen appell

Skitne boksene er sjelden attraktivt for en katt. Skikkelig kull boksen pleie inkluderer øste den ut to ganger om dagen og utføre en periodisk grundig rengjøring. For disse dype renser, Fjern merket for alle søppel og rusk før skrubbing det ned med såpe og vann. En løsning av 1 del blekemiddel til 30 deler vann kan også brukes i henhold til Vetinfo. Helt skyll og tørk boksen før du erstatter.

Noen katter trenger et privat sted å gjøre sin virksomhet; Pass på at søppel boksen ligger i en lite trafikk og rolig del av huset. Hvis boksen er automatisk, kan du prøve den gammeldagse versjonen. Noen katter bare liker ikke støy eller bevegelse mekanisk bokser lage.

Territorielle spørsmål

Hvis flere katter bor sammen, kan territorielle spørsmål forårsake problemet. En katt vil ofte dominerer i en husholdning, og hvis den domination strekker seg å avfallet bokse, underdanig katten kan ha problemer med å få tilgang. Dominerende territorielle kattene ofte lar avføring delvis eller helt avdekket, så se etter dette sammen med aggressiv atferd rundt boksen. Hvis området er problemet, få en boks for hver katten, pluss en ekstra i tilfelle en boks blir skitne.

Omskolering kan være nødvendig

Hver gang en stund, en katt er bare ikke kalibrert riktig, eller, å bruke en søppel boksen. Hvis en katt stadig savner boksen eller nekter å bruke det, selv etter andre mulige løsninger har vært prøvd, hun må omskolert. Sett katten i et rom med en ren søppel boksen (uten annet kattene) når du føler hun trenger å bruke den. For å eliminere muligheten for søppel preferanse, prøve å plassere flere rene bokser i rommet med ulike typer søppel og se om katten stadig bruker en type. Når hun bruker boksen, dusj kjærlighet og ros, gjenta prosessen før hun er omskolert. Hvis dette og andre løsninger ikke fungerer, oppsøke veterinær.