Hvordan lage en vekt-til-volum-løsning

February 16

Kjemikere har mange forskjellige måter som de kan beskrive konsentrasjonen av kjemikalier i løsningen. En av de mest grunnleggende beskrivelsene er vekten per volum, som gir vekten av kjemiske per volum av løsning. Det er vanlig vekten per volum tiltak, inkludert gram per milliliter (g/mL) og milligram per liter (mg/L). Relaterte mål er vekt/volum prosent (% w/v), som er vekten av kjemisk i gram per 100 mL løsning. For å gjøre en vekt per volum løsning, må du bruke en volumetriske kolbe for å sikre det endelige totale volumet av kjemiske og løsemiddel er riktig.

Instruksjoner

• Bestemme konsentrasjonen av løsningen og volumet av løsningen som du ønsker å gjøre, samt kjemiske og løsemiddelet (likvide delen av løsningen). Dette betyr at du må vite vekten av kjemiske per gitt volumet av løsning. For eksempel kan du ønsker å gjøre 100 mL i en løsning av NaCl (natriumklorid eller salt) i vann med en konsentrasjon på 10 gram per 100 mL, noe som ville likestille til 10 %w/v.

• Fylle en volumetriske kolbe omtrent 2/3 full med løsemiddelet du bruker i din løsning. I eksemplet ville du ta en 100 mL volumetriske kolbe og delvis fylle den med ca 70 mL vann.

• Veie vekten av kjemiske for løsningen i en plast veier skuffen. Dette er små, lette disponibel beholdere, som er praktisk for håndtering gram mengder kjemikalier. NaCl-løsning kan du veie nøyaktig 10 gram NaCl.

• Hell den kjemiske du veide i volumetriske flasken som inneholder din løsemiddel. Mest plast veier skuffer kan brettes nesten i halvparten å danne en slags tut som gjør helle enklere. Bruk en liten mengde løsemiddel din vask siste spor av kjemiske av veiing skuffen og i flasken.

• Swirl kolbe å oppløse så mye av kjemiske som mulig i løsemiddelet. Med mindre du gjør en løsning som er svært nær metningspunkt løsemiddel, skal du kunne løse kjemiske på dette punktet.

• Legge mer løsemiddel i flasken, ved slipp eventuelt til løsemiddel i flasken er lik eksamen merke på kolbe halsen. Vann løsninger vil danne en nedadgående kurve på deres overflaten kalles en menisk. Juster bunnen av menisk kurven til eksamen merke for den største nøyaktigheten.

• Sette en stopper i flasken og invertere det flere ganger til grundig blande og løse kjemiske.

Tips og advarsler

  • Siden en liter vann veier nesten 1 kilo og det 1 million milligram i en kilo, er en konsentrasjon i enheter av mg/L for en løsning i vann ofte referert til som deler per million, eller ppm.