Hva forårsaker en kort fresende/summende lyd i en vippebryter & volum knotter på en gitar?

December 18

Volum og tone knotter på en gitar er kalt "Potter", som er forkortelse for potentiometers - Reostater endre de elektriske signalene i gitaren. Når smuss, olje eller andre forurensninger kommer i potter, forårsake de fresende og skrape lyder gjennom forsterkeren når du slår knotter. Ledningene koble Potter til resten av gitaren er elektronikk kan også være feil.

Potentiometers

Volum og tone bryterne på de fleste elektriske gitarer er faktisk analog Reostater som endrer de elektriske signalene kommer fra pickups. Disse "Potter" har indre arbeid med mange små deler, betyr at de er spesielt følsomme for utenfor materialer og små partikler. Smuss inn pottene enten gjennom baksiden av gitar eller ved å få under knotter seg.

Interferens

Det er mange mulige problemer med en elektrisk gitar som kan forårsake fresende og generell interferens. Faktisk har noen lydproblemer å gjøre med forsterkeren, ikke gitaren i seg selv. Når forstyrrelser genereres bare ved å vri på bryterne for volum eller tone, er det nesten alltid et problem med pottene.

Løse ledninger

En løs ledningen tilkobling kan føre den samme fresende støyen som skitt i potter, men det er sjeldnere. Dette kan skyldes produsenten defekter, utskifting av indre deler av en nonprofessional, eller misbruk og misbruk av gitaren. Nesten alle elektriske gitarer har en tilbake plate som gir direkte tilgang til interne ledninger og elektronikk. Det er bare et spørsmål om fjerne platen og sjekke loddet tilkoblinger på baksiden av pottene.

Rengjøring

Rengjøring pottene krever bruk av en aerosol-spray kontakt renere spesielt utformet for elektronikk. En flaske av trykkluft kan også fungere, men kanskje ikke fjerne skitt og smuss som effektivt. Støvsugeren er sprayet på baksiden av potten skrått ikke rett fram for å fjerne eventuelle forurensninger. Etter sprøyting slås knotter hele spekteret flere ganger for å spre renset gjennom hele potten.