Tegn & symptomer på graviditet i kaniner

September 30

Tegn & symptomer på graviditet i kaniner

Kanin har ofte hatt en viktig status i næringskjeden: de har blitt byttedyr for rovdyr. Som et resultat, kanin har utviklet seg til dyr som rase raskt og effektivt. Dette betyr at hvis din kvinnelige kanin har vært i kontakt med en mannlig, det er en god sjanse for at hun er gravid. Bare en vet kanne akkurat avgjøre hvis en kanin er gravid, men det er noen tegn du kan passe på.

Økt matforbruk

En gravid kanin ville ofte spise mye mer mat. Rundt to uker før kaninen er satt til å levere, vil hun begynne å spise betydelig mer mat å levere henne babyer med ernæring. Kaninen kan begynne å drikke mer vann også. Dette er ikke et helt nøyaktig tegn, som ikke alle kaniner handle på samme måte.

Økt magen størrelse

I tredje uke av svangerskapet, kan din doe begynne å vise en økt magen størrelse. Hvis din doe har et lite kull kits, kan det hende du ikke kan merke økt magen. En av testene for graviditet, kalt hjertebank er en prosess der du føler for oliven-størrelse baller i din doe's mage. Denne prosessen bør gjøres av en veterinær eller du bør bli instruert i riktig teknikk for å ikke skade babyer.

Aggressiv atferd

Din doe kan begynne growling på deg eller fungerer annerledes mot deg hvis hun er gravid. Doe også kan begynne å opptre som om hun er ubehagelig og hun kan begynne å hvile på sin side mer å håndtere ubehag. Hun kan også pleier å løpe unna eller knurring på henne make, selv om det anbefales at du fjerner mannlige fra kvinnens bur hvis du forventer graviditet. Ellers to kaniner kan kjempe og babyer kan være skadet.

Nesting

Når det er rundt to eller tre dager igjen i kaninens graviditet, begynner hun nesting. Dette består vanligvis av trekke ut henne fur og samle opp hvilke materialer hun kan for å opprette reiret. Du kan teste dette ved å plassere en haug av høy i det kanin bur og se hvis hun begynner å bruke det som byggemateriale. Noen kaniner kan ikke starte ripping pels ut til et par timer før fødselen.