Forskjeller mellom vaner & atferdsmessige funksjonshemmede barn

September 1

Forskjeller mellom vaner & atferdsmessige funksjonshemmede barn

Vaner er repeterende atferd som ikke skader barnet eller menneskene rundt henne. Atferdsforstyrrelser er repeterende atferd som kan forårsake skade på barnet, til andre, og forstyrrende. Noen ganger finnes en tynn linje mellom de to som kan kreve en spesialist til å skjelne. Vaner forsvinner ofte som barnet vokser, særlig hvis du ignorerer dem. Oppførsel forstyrrelser, derimot, kreve rådgiving eller medisinske intervensjon.

Vaner

Ifølge Academy of American Pediatrics, er vaner repeterende, ikke-fungerende bevegelser som ikke forstyrrer daglig aktivitet. De inkluderer tommelen suger, nervepirrende, rocking, hode-stanger, kroppen rock og breath-holder. Vaner er ofte forbundet med usikkerhet, nervøsitet, frustrasjon eller sinne. Når repeterende bevegelser eller vaner svekke daglig aktivitet skade er de klassifisert som stereotypic bevegelsesforstyrrelser, som kan være symptomer på atferd lidelser. Din barnelege kan hjelpe du avgjøre om du arbeider med en vane eller en lidelse.

Læring, minne og vaner

Ikke alle vaner er dårlig. En artikkel fra medisinsk pressen, med tittelen "når gode vaner går dårlig: hjerneforsker søker røtter av Tvangslidelser atferd, Motion lidelser," påpeker at informasjon lagret i det basal Ganglion er delen av hjernen som lar deg kjøre bil trygt mens du planlegger din middagsmeny. I synapser, eller tilkoblinger mellom nerveceller i hjernen, hjelpe deg å utvikle vanene som minner hendene slå hjul eller bruker bremsene bilen. Synapser er ment å være fleksibel, men og problemer oppstår når de ikke endrer slik de skal. Nevrologer tror at problemene i det basal Ganglion kan være årsaken til funksjonshemninger som Tvangslidelser, Huntingtons sykdom, Parkinsons og autisme.

Håndtere vaner

Noen vaner, for eksempel tommelfinger-suge, forsvinne som barnet vokser. Hvis vane er et svar på stress, kan fjerne stress noen ganger lindre vane. For eksempel hvis barnet begynner nibbling på neglene kort tid før du går på skole, kan lære hvorfor hun er nervøs om skolen hjelpe løse problemet. Ifølge den "Nelson lærebok of Pediatrics," kan vaner som ikke går bort på egen vanligvis styres opptreden modifisering teknikker, slik som mild påminnelser, fysiske hindringer og passende belønning.

Atferdsmessige funksjonshemminger

Medline Plus definerer atferd lidelser som et mønster av "fiendtlig, aggressiv eller forstyrrende atferd" som varer i mer enn seks måneder. Barnets atferd er skadelig for seg selv eller til andre og forstyrrer den normale flyten av aktivitet rundt henne. Noen ganger disse kan være midlertidige tilstander av stress, da noen av tiltakene som er effektive med vaner kan brukes. Boston Children's Hospital viser fire nøkkelområder for intervensjon for et barn som har en påtrengende oppførsel lidelse: endring strategier for foreldre, atferdsmessige trening for barn, familie psykoterapi og muligens reseptbelagte medisiner.