Kan jeg farge min rå silke brudekjole?

June 21

Kan jeg farge min rå silke brudekjole?

De korte fibrene i rå silke stoff gir en grov tekstur som krever en dyer fargestoff stoffet flere ganger for å produsere en med farge. Metoden industrielle farget råsilke er avhengig av et stort stykke av materialet beredskap til å absorbere farge, men farging en personlige brudekjole krever oppmerksomhet på detaljer. Uansett hvilken fargestoff brukes, bestemmer syntetisk eller naturlig, hvor lenge en fargestoff jobb vil ta og farge utfallet.

Egenskaper av råsilke

Rå silke er silke i sin naturlige tilstand, men uten beskyttende tannkjøtt fjernet; Dette er hva gir silke sin tekstur og sløvhet. Kokong av silkworm er dekket av en klebrig gummi som holder det sammen. Kokongen må være dyppet i varmt vann for å løsne tannkjøtt før det er avviklet, men det er ikke gjennomvåt fordi dette ville fjerne tyggegummi helt og ødelegge garnets rå tekstur.

Fargestoffer

Både kjemiske og naturlige fargestoffer brukes til å farge rå silke stoff. Naturlige fargestoffer består av en rekke plantestoffer, avhengig av farge; for eksempel fargestoffer indigo rå silke en dyp blå farge. Disse fargestoffer har lenge tørketid og krever tid for flere fargestoff-bad, men de naturlige stoffene er trygt for huden og produsere rike farger. Syntetiske fargestoffer er laget av en blanding av kjemikalier som fargestoff stoffet og sette fargen. Syntetisk farging ikke krever så mye tid, på grunn av tørking og sette komponenter lagt til fargestoff stoffet. Selv om prosessen er raskere, kan kjemikalier ha irritanter som kan forårsake en reaksjon visse hudtyper.

Farging Process for råsilke

Industrielle stykke døende eller prosessen av døende vevd stoff, strømmer stoff stykker til en dye-bad gjennom to sylindre eller sikrer det til en gigg som dips stoffet i dye-badekaret. Men prosessen med farging allerede bygget individuelle stykker, som en brudekjole, avhenger dyer. En metode dips kjole i en stor tønne med fargestoff bad; kjolen kan være dyppet flere ganger for å sikre fargen absorberer jevnt. Temperaturen i dye-badekaret reguleres tett for å ikke overopphetes tannkjøtt fra materialet, men opphold varmt nok til å løsne fiber for fargestoff absorpsjon.

Komplikasjoner med farging råsilke Wedding kjoler

Et stykke løs råsilke tar fargestoff godt, men komplisert byggingen av en brudekjole kan utgjøre problemer i det farging prosessen. For eksempel kan noen stoff bunching, plissering eller detaljering på kjolen hemme fargestoff når stoffet. En profesjonell dyer når disse problemområder ved hjelp av hånd-farging teknikker og submerging kjolen i dye flere ganger. På grunn av bekostning av råsilke materiale og de spesielle behovene til din kjole er det lurt å teste et eksempel stykke stoff før din kjole farget.