Hvordan 35mm kameraer arbeid

October 31

Hvordan 35mm kameraer arbeid

Hvor å bruk den

35mm kameraer er oppkalt etter typen film de bruker---35mm; også kalt "135 film", måler den 35mm i bredden. 135 filmen kommer huses i en lystette, sylindriske sak, og vanligvis inneholder nok lang for 36, 24 eller 12 eksponeringer, med hver eksponering måling 24 x 36 mm.

En knapp eller utgivelse, vanligvis på siden av kameraet, åpner filmen batterirommet. 35mm film beholderen inn riflet hulrom, mate noen film over lukkeren og i motsatt side og lukke opp rommet. Vind "film forhånd spaken" (Hvis kameraet har) og du er klar til å skyte.

Slik fungerer det

Når du ser gjennom søkeren av et kamera, er bildet som vises resultatet av lyset filtreres gjennom linsen. Inne i objektivet fokusere glasselementer lys i en liten stråle som skinner inn i kameraet. Lysstråle slår en vinklet speil, som reflekterer oppover og gjennom et prisme som filtrerer det inn et visningsområde for søkeren.

Når du trykker på utløseren for å ta et bilde, aktiverer en rask serie av hendelser i kameraet. Først stenger en enhet linsen, kalt en "blenderåpning," delvis for å kontrollere mengden lys som kommer inn kameraet, forebygge "overeksponering" av filmen. Deretter heiser vinklet speilet ut av veien, lage et kort øyeblikk av mørket i søkeren. Deretter lukker raskt åpner og lukker, kort utsette filmen til lys. Speilet og blenderåpning returnerer til normal plassering.

Som lyset treffer filmen, aktiverer en "sølv metallhalid salt" belegg, konvertere den til metallisk sølv, som danner en invers av bildet på filmen (bildet tilbakeføres til den riktige formen når overført fra film til fotopapir). I fargefilm aktiveres fargestoffer i sølv salt for å opprette fargeleggingen.

Ulike typer

35mm kameraer kommer i mange forskjellige stiler---imidlertid de fleste faller inn i to kategorier: Pek og skyt eller SLR. Fysikken i drift er nesten identiske mellom to. Hovedforskjellen er hvor mye kontroll gis fotografen.

Pek og skyt

Hvordan 35mm kameraer arbeid

Et pek og skyt 35mm kameraet fungerer bare hvordan det høres ut: du peke på noe og ta et bilde. Disse kameraene er vanligvis fullt automatisk og krever ingen vinden film eller fokus linsen. Når du tar et bilde, kameraet velger automatisk en blenderåpning, eller "f", og "lukkertid" (avgjør hvor lenge lukkeren skal være åpen), avhengig av lysforholdene. Men f-stopp og lukkertid i et pek og skyt er vanligvis ganske begrenset. Mange av disse kameraene kommer med en flash å hjelpe begrenset blenderåpning og lukkertid i dårlige lysforhold.

SLR

En SLR (enkelt linsen refleks) kamera gir fotografen mer kontroll over blenderåpning og lukkertid, samt muligheten til å justere fokus manuelt. Du kan angi lukkerhastighet på en rekke forskjellige innstillinger, kontrollere hvor lenge filmen er utsatt. Du kan også justere størrelsen på blenderåpning ved å endre f-stop, selv om mengden av tilgjengelig f-stop innstillinger avhenger av linsen. Du kan kontrollere eksponering og kontrast i bildet ved å justere både lukkerhastighet og blenderåpning. De fleste speilreflekskameraer har en lysmåler i søkeren til å finne den riktige innstillingen. Et Speilreflekskamera kan også bruke en blits, men med ekstra mengden av kontroll, er det ikke nødvendig så ofte som i et pek og skyt. Mest moderne speilreflekskameraer inkluderer både manuell og automatisk innstillinger.