Hva er behandlingene for magesår på hester?

February 20

Magesår er ikke uvanlig i hester og foals, som det er anslått at om lag 50 prosent av foals og 30 prosent av voksne hester begrenset til boder har milde magesår. Alvorlige sår er mer utbredt blant vise hester og veddeløpshester. De fleste mild magesår helbrede uten behandling, men når det er nødvendig, forskjellige medisiner brukes til å redusere syre, buffer syre som produseres og beskytte mageslimhinnen fra syres effekter. Det er viktig å ikke stoppe behandling før veterinær sier, sår kan ikke helbrede helt.

H2 blokkering

Histamin type 2 reseptor antagonister hemme virkningen av histamin, som er ansvarlig for produksjonen av magesyre. Eksempler inkluderer cimetidin og ranitidine. Ranitidine har vist seg nyttig i healing og hindre magesår på hester, men nyere studier har pekt på cimetidin blir mindre effektiv.

Proton pumpe hemmere

Denne typen medisiner også forhindrer magen produsere syre. Proton pumpen inhibitor Omeprazole er foreløpig den eneste FDA-godkjente medisinen for behandling av equine magesår.

Buffere

Antacida bufferen driften av magesyre. Men skyldes at syre genereres konsekvent i hesten, er Antacida bare effektiv for mindre enn en time, gjør dem en upraktisk behandlingstilbudet. Selv om store doser av Antacida er nødvendig hvis administrert ved et løp eller konkurranse, har de potensial til å være en fordel.

Protectants

Noen medikamenter hindre syre fra å lage kontakt med bukhuleveggene. Men er det ingen data å støtte at de er så effektiv i spiserøret del av magen. Et eksempel er sukralfat, som binder seg til gastrisk kjertler mucosa og kan ha evnen til å indusere healing i regionen.

Ikke-medisin terapi

Foruten medisiner inneholder terapi for jevndøgn magesår endringer i ledelsen, som upping mengden grovfôr i kosten eller sette hesten ut til beite for å øke tiden hesten faktisk spiser. Et annet alternativ er å begrense hestens korn inntak eller fjerne det helt. I stedet kosttilskudd kan gi vitaminer og mineraler og vegetabilske oljer kan bidra med de nødvendige kaloriene for hesten. Administrere probiotika kan også hjelpe fordøyelsen.