Egenskapene til ulike pigmenter i fotosyntesen

April 30

Egenskapene til ulike pigmenter i fotosyntesen

Fotosyntese gir en av de mest effektive teknikkene for å utnytte solenergi. Det fungerer som en modell for menneskelig teknologi, inkludert solcellepanel, selv om teknologien opererer i en mye annen måte. Sentrale teknikken som fotosyntesen foregår er av absorpsjon av sollys, som oppstår gjennom pigmenter i chloroplast cellen.

Klorofyll

Sentral og mest kjente molekylet i chloroplast er klorofyll pigment. Denne enkle pigment har ansvar for å gi plantene utseendet grønne; absorpsjon av røde og blå enden av det synlige spekteret, samt mangel på absorpsjon av midt - føre grønt til blir reflektert. Som klorofyll pigmenter alder, begynner de å forfalle, ofte hindrer riktig absorpsjon; den første funksjonen å gå er absorpsjonen av røde enden av spekteret, forårsaker planter vises "rødlig" i løpet av høsten.

Klorofyll plassering og drift

Klorofyll pigmenter finnes på thylakoid membran plater, som fungerer som støtter strukturer for molekylet. Klorofyll pigment absorberer lys, andre strukturer absorberer vann og anlegget deretter fortsetter å bryte ned disse molekylene til glukose for anlegget, slippe oksygen som et biprodukt. Klorofyll finnes i to typer merket "a" og "b" - begge er nesten identiske og tjene akkurat samme formål.

Karotenoider

Selv om klorofyll fungerer som den viktigste spilleren i planter, er det ikke bare fotosynteseaktiviteten pigment. Karotenoider finnes i chloroplasts og andre arter, inkludert mennesker, også. I planter antas karotenoider å være en av de viktigste beskytterne under absorpsjon prosessen, holder klorofyll pigmenter fra å bli skadet. I mennesker hjelpe karotenoider med absorpsjon av vitamin A fra solen.

Phycoerythrin og Phycocyanin

Alger, samt bakterier, har sine egne fotosynteseaktiviteten pigmenter. I stedet bruker klorofyll som sine viktigste "gå-til" absorpsjon pigment, bruker alger en pigment kjent som phycoerythrin for absorpsjon. Mange bakterier lage mat ved å bryte ned sollys. nemlig ved hjelp av phycocyanin. Flere ulike varianter av disse pigmentene finnes, hver enkelt absorbere ulike bølgelengder, fra infrarød, godt inn ultrafiolett enden av det elektromagnetiske spekteret.