Berømte historiefortellerne

August 26

Historien har en begynnelse, midt og slutt. Øyeblikket den første personen satt av en varm brann, var det historier å fortelle. Som menneskeheten utviklet seg, så gjorde historien og dens historiefortellerne. Disse fortellingene ble legenden ble skrevet. Bøker som Kinas fem Classics(Wujing), Bibelen til Canterbury Tales var historier, dikt og leksjoner som har påvirket milliarder. Fra Æsop, Jane Austen til moderne forfattere slik Gabriel Garcia-Marquez, her er en liste over kjente historiefortellerne.

Æsop

Men lite er kjent om Aesop, vet vi dette gamle historieforteller var en slave rundt 620 F.Kr. Forskere og eksperter uenige om hans greske eller afrikanske bakgrunn. Når frigjort, reiste Aesop til mange land, raffinering hans vidd og intellekt. I retten i Sardes eller endeløse samtaler med filosofer, steg Aesop over sin tjener status med hans historier om moralske leksjoner. "Haren og skilpadden," «The byen musen og landet musen» og «The gutt som ropte ulv» er fortellingene kjent over hele verden.

Hans Christian Andersen

Det stor dansken 1800 ble gjort berømt av hans poesi og fortellinger for barn. 14, Hans Christian Andersen flyttet til København å forfølge skuespill, men senere ble oppmuntret til å bli en forfatter når stemmen endret. En forfatter av mange romaner under 1830-tallet, inkludert "The Ugly Duckling," Andersen ville bli en nasjonalt og europeisk skatt under hans levetid. Intime livet av kjærlighetsforhold og sin ensomhet ville oversette til fantastiske eventyr og bøker som "Tommelise," "The Little Mermaid" og "Keiserens nye klær."

Jane Austen

En skulle tro at forfatteren av "Følelse og følsomhet," "Stolthet og fordom" og "Emma" ville være mest berømte fortelleren sin tid, men ikke så. Bestemme å publisere anonymt, Jane Austen, bodde 1775-1817 et rolig og innenlandske liv med familien sin i tidlig 1800-tall. Aldri gift, skrev Austen fagmessig på kvinner og deres sosiale status. Hennes popularitet startet ikke for noen 50 år etter hennes død. Dette funnet nye fans, eller "Janeities" fulgte en annen berømt historieforteller, EM Forster, som leser Austens romaner med munnen åpen og sinnet lukket."" Austens bøker fant en moderne, pop kultur vekkelse i de siste tiårene med filmatiske versjoner av hennes kritikerroste romaner.

Fjodor Dostojevskij

Dype og ekte, Fyodor Dostoyevsky var en russisk forfatter og journalist som ville ha en varig effekt på moderne romanen. En livslang epileptisk, Dostojevskij skrev om dypt psykologiske, sosiale og religiøse temaer som ingen andre hadde før. Hans skrifter om den menneskelige tilstand og vold var visjonære og mørke. "The House of the Dead," publisert etter 8 års fengsel, "Notater fra Underground" og "Forbrytelse og straff" er blant hans beste verk. "Idiot" anses av mange å være hans største roman.

Dag historiefortellerne

Gabriel Garcia Marquez - Master av magi realisme. Bøker inkluderer, "Kjærlighet i den tiden av kolera," "Ett hundre år av enslighet" og "Av kjærlighet og andre demoner."Maya Angelou - Pulitzer kandidat til "bare gi meg en kald drikke vann ' forgrunnen jeg Diiie.» Hun har lest hennes dikt, "På pulsen av Morning" ved President Clintons innvielse i 1993.Sandra Cisneros--"Litteraturkritiker Claudia Sadowski-Smith kalles Cisneros ' kanskje den mest berømte Chicana forfatteren.» Kjente romaner er, "The huset på Mango Street" og "kvinne Hollering Creek og andre historier.Cormac MacCarthy--Episke arbeider inkluderer, "No Country for gamle menn," "Blod Meridian," "Alle vakre hester" og "Road."