Hva er metoden for tre avlinger?

January 5

Hva er metoden for tre avlinger?

Metoden som brukes til å overføre tre avlinger, avhenger av hvilke typer trær dyrkes. Pode er typisk ukjønnetformering brukt på mange typer frukttrær, mens heie foretrukne prosessen vokser de fleste varianter av evergreens og løvtrær oppdrettet for tre produkter.

Pode

Pode er metoden som brukes oftest til å få frukttrær å gjengi asexually. Enkelt sagt innebærer pode å ta en del av et tre, vanligvis et bud og et stykke bark og sette den inn et annet tre. Den innsatte delen vil vokse naturlig fra verten, produsere frukt av sin opprinnelige anlegget. Det finnes ulike varianter av pode, men de fleste av dem forekommer i April eller mai når trær er i blomst.

Typer pode

Det er en annerledes metoder av pode. Spirende er prosessen med å fjerne bud skuddene fra typen treet skal pleies og sette den inn på en gren av en verten treet ved å lage et slit i det, sette inn bud skyte og binde dem sammen. Brukes på frukttrær, som kirsebærtrær, aprikoser og fersken trær. En pisk pode, ofte praktisert på Eple-og pæretrær innebærer å sette inn en budded avdeling i rootstock av et annet tre.

Heie

Heie er en annen metode for tre forplantning, vanligvis brukes på evergreens og hardwoods. Heie innebærer å ta en klippe fra lager anlegget og begrave den i jord. Hvis delen begravet vil utvikle røtter og vokse inn i et annet tre. Noen ganger rooting hormoner brukes til å øke sine sjanser til ta rot. Ulike faktorer som påvirker rooting prosessen, som alder og tilstanden til lager anlegget, år borekaks ble tatt og rooting mediet som brukes.

Typer stiklinger

Det finnes ulike typer borekaks som kan brukes til å overføre evergreens og hardwoods vokst for trevare produkter. Borekaks å reprodusere løvtrær skal stilk deler eller tips borekaks som er mindre enn 1 år gammel. Stem tips brukes vanligvis til å overføre eviggrønne trær. Hæl borekaks brukes noen ganger til evergreens, som høstes fra siden skyter på viktigste stammen som er minst 2 år.