Hvordan å designe en elektronisk krets

November 3

Elektroniske kretser er grunnlaget for enheter som iPods og mobiltelefoner. Vanligvis laget med elementære deler som motstander og kondensatorer, er mer avanserte delene dioder og transistorer. Disse delene er knyttet sammen i ulike kombinasjoner som danner byggesteinene for andre kretser. Hvis du vil utforme en elektronisk krets, bør du ikke bare forstå rollen av elektroniske komponenter, men Lær kretser brukes som byggeklosser. Når du forstår disse kretser, kan du endre eller legge dem til andre kretser.

Instruksjoner

• Gjør deg kjent med egenskaper og atferd av mellomliggende og avanserte elektroniske komponenter. Du kan finne disse i en grunnleggende elektronikk. Datablad fra produsenter også inneholde verdifull informasjon, og inneholder ofte prøve kretser på hvordan du bruker deler. Disse inkluderer halvledere som diodes, transistorer og op-forsterkere. Dioder begrense strøm til én retning, mens transistorer og op-forsterkere kan fungere som forsterkere.

• Studere grunnleggende kretser som brukes i mange elektroniske enheter. Disse kretser er også beskrevet i en grunnleggende elektronikk. For eksempel spenning skillevegger brukes til å redusere spenningen i en krets, og du kan få dem fra to motstander koblet i serie. Spenning doublers brukes til å øke spenninger, og du kan opprette dem med to dioder og to kondensatorer. Filtrene blokkere uønskede frekvenser, og du kan lage dem op-forsterkere med motstander og kondensatorer. Studere grundig matematiske formler og begrensninger forbundet med bruken av hver krets.

• Få en bok eller Vis presenterer lister og eksempler på kretser. Kretser er vanligvis delt inn i kategorier basert på deres rolle, som forsterkere, detektorer og lys aktivator. Prosjektene spenner fra enkle til avanserte. Utvalg tekster inkluderer "Timer, Op Amp og Optoelektronisk kretser" Forrest Mims III og "Elektroniske kretser" av Intellin. Disse ressursene inkluderer vanligvis ideer for å gjøre endringer eller forbedringer.

• Praksisen ved å endre en enkel krets som du tidligere bygd og testet. Et eksempel er en lysdiode (LED) krets. Du gjøre det ved å koble et batteri i serie med en strømbegrensende motstand og en LED. For å tilbakekalling, er formelen for å beregne anbefalte motstanden R = (batterispenning - LED spenning) / ledet gjeldende. Bruk den for å utforme to kretser ved å endre først for batteriet, og deretter Motstandsverdien. Til slutt, endre utformingen igjen ved å legge et potensiometer foran den strømbegrensende motstanden, og justere den å variere gjeldende.

Tips og advarsler

  • Utforme krets med bruk av programmer som Adobe Photoshop, XCircuit og GNU Image manipulasjon Program (GIMP).
  • Du kan også finne nye kretser og komponenter lesing hobby elektronikk magasiner som nøtter og volt eller bli med organisasjoner som Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).
  • Elektrisitet er farlig. Aldri overskride spesifikasjoner på krets eller komponentene som er angitt av produsenten eller anbefalt tekstene.