Hvordan lage din egen Berlese-Tullgren-trakter

August 29

Du kan lage din egen Berlese-Tullgren-prøven samling trakter ved hjelp av en standard flaske på to liter. Berlese-Tullgren trakter brukes ofte av forskere for å samle edderkopper og insekter fra rusk prøver tatt av sine naturlige habitater. Trakter fange prøver og bevare dem i en kjemisk løsning før de kan undersøkes nøye. Berlese-Tullgren trakter er meget effektiv og kan ta flere prøver fra en enkelt prøve. Bygge en billig trakt felle å utforske edderkopper og insekter som lever i miljøet.

Instruksjoner

• Angi flaskene på to liter oppreist på sine baser og måler fem og en halv inches opp sidene flaskene fra overflaten. Merk de målte poengene med en permanent penn. Hold markøren på plass på mark og langsomt spin flasken på sin base til å tegne en selv linje helt rundt.

• Skyv bladet av verktøyet kniv i siden av hver flaske og følger retningslinjene for markør som du spinner flaskene å kutte dem i halvparten. Skru og kast alle flaske caps.

• Plass en Petriskål i bunnen av hver halvert flaske på to liter. Fyll rettene halvfull automotive frostvæske eller isopropyl alkohol.

• Inverter de kuttet topp delene flaskene slik at munn flasker med billedsiden ned. Senk toppen i baser. Tape kuttet felger av de to halvdelene sammen slik munn flasker hviler ikke mer enn en tomme ovenfor bevaring væsken.

• Skjær en fire-tommers kvadratet av maskinvare klut med et par wire cutters eller bokser klipp for hver flaske. Bøy en tomme av hjørnene på alle rutene med en tang slik at bøyd poeng stikke ut. Nedre mesh rutene i de inverterte topp halvdelene av flasken med bøyde poeng ned.

• Samle plenen søppel fra under busker og trær. Du trenger omtrent to kopper rotne plantemateriale og smuss å fylle hver Berlese-Tullgren-trakt. Løst dryss yard materiale i den øverste delen av trakter og bryte fra hverandre noen klumper av organisk materiale.

• Angi den lastede Berlese-Tullgren trakter under en 25 eller 40-watts lampe og vente på tjuefire timer for plenen materiale tørke helt. Fjerne og slette tørr materiale. Skrallende unna tape holder de to delene av trakten sammen og løfte ut den øverste delen så de kan samles.

Tips og advarsler

  • Påfylling og gjenbruk trakter Berlese-Tullgren til de skades også skal fungere ordentlig.
  • Noen insekter og edderkopper kan fremdeles i live og fanget i av flasken når du drar de to halvdelene fra hverandre.