Aminophylline for hundene

November 25

Aminophylline for hundene

Aminophylline er det generiske navnet for en resept stoffet klassifisert som en bronkodilatator. Det beroliger den glatte muskulaturen hundens lungene og øker sammentrekning av membranen. Disse handlingene åpne hundens airways og tillate økt luftstrøm inn i lungene. Aminophylline gjør også lungene mindre sensitive allergener og andre materialer som kan forårsake betennelse.

Bruker

Aminophylline brukes til flere formål. Dens evne til å lette luften gang ved avslappende musklene lunge og bryst gjør det nyttig for behandling av bronkitt, astma, lungeødem, kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem og allergi. Stoffet fungerer også som en sentral nervesystemet sentralstimulerende og et hjerte sentralstimulerende, som gjør det nyttig for bruk i behandlingen av apnea neonatal valper og behandling av hjertesvikt.

Dosering og skjemaer

Narkotika-aminophylline er tilgjengelig i solid form som 100 mg eller 200 mg tabletter. Flytende former inkluderer en oral væske med en konsentrasjon av 105 mg per 5 ml og en injiserbare væske med en konsentrasjon av 250 mg per 10 ml. stikkpiller er tilgjengelig i 250 mg, 500 mg. Standard dose for hundene er 3 til 5 mg per pund av kroppsvekt hver åtte timer. Sikre din hunden har rikelig med vann og ikke hopp over doser. Aldri gi en høyere dose enn anbefalt av din veterinarian. Det er best å administrere aminophylline på tom mage.

Bivirkninger

Som med ethvert stoff, kan aminophylline forårsake bivirkninger i noe hundene. Stoffet forårsake svimmelhet eller tretthet. Andre mulige bivirkninger inkluderer angst, midlertidige spenning, nervøsitet, overdreven tørst, økt frekvens av vannlating og overdreven matforbruk. Gastrointestinale formørkelser som kvalme, oppkast og diaré har også skjedd.

Forholdsregler

Aminophylline kan samhandle med andre medisiner. Noen medikamenter som erytromycin, cimetidin og methotrexate kan øke aminophylline nivåer, mens andre stoffer som sukralfat, fenobarbital og phenytoin kan redusere aminophylline. Ta kontakt med din veterinarian å avgjøre hvis noen stoffer din hunden allerede tar påvirkes av aminophylline. Stoffet bør ikke brukes av noen hunder med overfølsomhet eller allergi mot aminophylline. Aldri administrere aminophylline hunder som er gravide eller ammende.

Tilleggsinformasjon

Aminophylline er ikke registrert med Food and Drug Administration (FDA) som trygt for dyr, selv om det er registrert for menneskelig bruk. Men er det vanlig praksis for aminophylline være lovlig foreskrevet av veterinærer som medikamenter for hundene og kattene. Merkenavn for aminophylline inkluderer Phyllocontin og Truphylline. Stoffet er produsert av mange selskaper, inkludert Abbott Labs, Bioline og Searle.