Hvordan du slår en setning i et for kryptografi

July 24

Hvordan du slår en setning i et for kryptografi

Koder og chiffer er ryggraden i hemmelig kommunikasjon i hundrevis av år. Kriger har blitt vant og tapte basert på evnen til å formidle viktig informasjon, for eksempel tropp tall og retninger. I dag, kryptografi brukes fortsatt i varierte bransjer og er avgjørende for personvern på Internett.

Mange mennesker får sin første eksponering til koder og chiffer gjennom barndommen gåter og hemmelig språk. Noen grunnleggende metoder for kryptografi finnes, perfekt for disse programmene. Det enkleste er Caesar cipher.

Instruksjoner

Bruke en Caesar Cipher

Hvordan du slår en setning i et for kryptografi

Skriv meldingen ut på et papirark.

Skriv meldingen ut på et papirark. La litt plass rundt hver bokstav slik at du kan merke dem som du går. Mange synes det er enklest å skrive kodet brevet nedenfor kodede brev før transkribere.

• Tegn et diagram der hver bokstav i alfabetet står til et tall, 0-25. Samsvare med "A" til 0, "B" 1, "C" 2, etc. Dette vil fungere som din passord koding.

• Velg et tall fra 0-25 som din koden nøkkel. Dette vil være avgjørende for koding og dekoding prosessen. Husk å la personen som skal lese meldingen vet hva nøkkel koden er.

• Begynner med den første bokstaven i det første ordet og se hvor det faller på diagrammet. For eksempel hvis du word starter med "P", som vil gjøre det lik 15. Til denne verdien, kan du legge til nummeret du valgte som din koden nøkkel. Hvis du valgte 2, for eksempel 2 + 15 = 17. Første brevet blir brevet tilsvarer 17, som er bokstaven "R."

• Fortsette å kode meldingen på denne måten til bokstaver er blitt kodet. Hvis en verdi overstiger 25, trekke det fra 26 og bruke den tilsvarende bokstaven. Hvis du vil bruke en nøkkel 10 og trengte å kryptere et "W", du ville ha en verdi på 22 + 10 = 32. Bare trekk 26 32. Dette ville være 32-26 = 6, som vil gjøre din "W" en "G."