Hva er årsakene til høye WBC inne hundene?

July 19

En opphøyet antall hvite blodlegemer i hundens CBC (complete blood count) blodprøver kan være tegn på ulike helsetilstander. Det finnes flere typer av hvite blodceller (WBCs) inne en hunden, derfor å avgjøre nøyaktig hvilken er opphøyet kan hjelpe veterinarians kommer til en mer nøyaktig diagnose.

Identifikasjon

Hvite blodlegemer er ofte referert til som leukocytter. Normalverdi i en hund, ifølge Peteducation.com, en mellom 6000 og 17.000 per mikroliter av hundens blod.

Typer

Det er flere underordnede typer av hvite blodlegemer i en hund som nøytrofile, eosinofile, basofile, lymfocytter og monocytter. Blodet test brukes til å bestemme sine tall er kalt "differensial hvite blodlegemer teller."

Fordeler

En differensiell hvite blodlegemer teller analyse vil hjelpe veterinarian bestemme nøyaktig hvilke hvite celler er opphøyet.

Årsaker

Den vanligste årsaken til opphøyet hvite blodlegemer i hunder er infeksjon. Det kan imidlertid være andre årsaker som stress, allergi, auto-immune sykdommer, viral sykdommen, parasitism og noen former for kreft, som lymphosarcoma eller leukemi.

Betraktninger

I noen tilfeller kan sende blodprøver å en patologen gi mer informasjon i vanskelige saker der en nøyaktig diagnose ikke kan bestemmes basert utelukkende på fysiske funn og in-house laboratoriearbeid.