Hva er Standard innspilling kontrakter?

April 10

Hva er Standard innspilling kontrakter?

Signerer kontrakten har risiko, så vel som fordeler. Nesten alle band og individuelle kunstnere drømmer om scoring en platekontrakt med et større plateselskap. En kontrakt med et større plateselskap gir penger, ressurser og muligheter for en fremvoksende artist som er vanskelig å komme med egenhånd. Derimot, kan innspilling kontrakter lett fange en fremadstormende artist eller band i en juridiske og økonomiske forpliktelser og forpliktelser som er vanskelige å oppfylle.

Eksklusive avtalen

Kontrakten er en avtale mellom plateselskapet og kunstneren. Det er alltid en eksklusiv avtale. Kontraktsinngåelse forplikter deg til å gjøre en viss opptak innen en bestemt tidsperiode. Det også forbyr deg fra recording for noen andre plateselskaper.

Avgifter

En av de primære delene av kontrakten gjelder royalties som band eller artist tjener for musikken. Kontraktsinngåelse, aksepterer et band eller artist å gjøre opptak eller album i bytte for en viss prosent av albumene. Store etiketter ofte enige om så mye som 10 eller 15 prosent. Royalty avtalen dekker også den "fradrag", eller elementer som faktor i royalty betalingen til kunstnere. For eksempel ingen royalties blir betalt for salgsfremmende CDer, og hvis "emballasje fradrag" i kontrakten, det gjør kunstneren ansvarlig for defraying kostnadene av etiketten for produksjon av CDer. Hvis royalty er 12 prosent og emballasje fradrag er 25 prosent av det er kongelige prisen faktisk 9 prosent.

Forskudd

En forhånd er beløpet gitt opp foran til bandet eller artisten når kontrakten signert, vanligvis som et advance mot forventede royalties. Mengden forkant avhenger både kunstneren og plateselskapet. Store plateselskaper er i en posisjon til å tilby mer betydelige fremskritt enn uavhengig eller mindre. Det er ikke en universell formel for å avgjøre en forhånd. Kostnadene for innspillingen en profesjonell albumet har mange variabler som størrelsen av bandet, sjanger, platestudio og ingeniører, profesjonalitet og arbeidsvaner av bandet, og alle de vil bære på bestemmelser for en videre.

Recoupment

Et forskudd er best tenkt som et lån til bandet eller artisten. Et plateselskap signerer et band eller artist fordi etiketten ser potensialet for å tjene penger. På forhånd er en investering som plateselskapet er villig til å dekke alle kostnadene for opptak og fremme et album. Plateselskapet fremskritt pengene på forhånd for en rekke formål, for eksempel studio tid og kostnader, fremme og reklame og live opptredener og touring. Hvis plateselskapet fremskritt et band $200,000, må bandet betale $200.000 tilbake ut av royalties før de begynner å motta royaltybetalinger. Hvis albumet ikke selger bra, er bandet forpliktet til å betale pengene av sine egne lommer.