Behandling av gulsott i Cats

July 22

Behandling av gulsott i Cats

Gulsott angir en katt er lider av en mer alvorlig underliggende medisinsk tilstand. Gulsott skyldes en økning på bilirubin i kattens blod. Bilirubin er et fargestoff opprettet av eldre røde blodlegemer sammenbrudd. Denne orangish-gul saken er filtrert av leveren og transporteres gjennom galleblæren i tynntarmen å hjelpe til med fordøyelsen. Hvis feline's leveren er kompromittert, bygger bilirubin i blodet, forårsaker gulaktig huden forbundet med gulsott.

Klassifisering

Klassifisere gulsott er kritisk tyde den underliggende lidelsen. Gulsott er klassifisert tre forskjellige måter: pre lever, lever og post-hepatisk, som ganske enkelt betyr, før blod gjennom leveren, problemer med leveren selv og etter blod passerer gjennom leveren, henholdsvis. Veterinær testing bestemmer klassifiseringen av gulsott og dens nøyaktige underliggende årsak, hvoretter riktig behandling diett er foreskrevet.

Årsaker

Pre hepatic gulsott skyldes parasitter i blodet, medisiner, Hemolytisk anemi, en reaksjon på en blodoverføring, redusert fosfat nivåer eller i svært sjeldne tilfeller heartworm sykdommen. Hepatic gulsott resultater fra hepatic lipidosis (fettlever), hepatitt og/eller galle duct sykdom, giftige forgiftning av tungmetaller, medisiner, kreft, infeksjon eller skrumplever. Post-hepatisk gulsott Generelt angir pankreatitt eller bukspyttkjertelkreft, galleblæren sykdom eller tarm sykdom som fører til blokkerte galle kanaler, sier Dr. Bari Spielman på PetPlace.com.

Diagnose

Diagnosen for klassifisering, årsak og behandling av gulsott inkluderer blodprøver og urinalysis å vurdere kattens blodlegemer (spesielt røde celler) og sukker teller, elektrolytter, protein og urin konsentrasjoner; en fullstendig oversikt over leveren ved å utføre røntgen og ultrasounds å vurdere form, størrelse og tilstedeværelsen av svulster, samt en biokjemiske profil av leveren enzym; leveren biopsi eller utforskende laparotomy i alvorlige tilfeller der andre testing ikke har avslørt klassifisering og årsaken til gulsott.

Behandling

Dr. Spielman angir behandling av gulsott kan ikke bare komme i trinn, men også bli inkludert i den faktiske diagnostiske prosessen. For eksempel kan nedlagte visse medisiner og terapi for andre sykdommer katten var under før gulsott, som blodoverføringer, diazepam og acetaminophen effektivt løse det overskytende bilirubin, da disse kan være forårsaker faktorene. Andre behandlinger er intravenøs væske med elektrolytter for katter som er alvorlig syk og/eller dehydrert og administrasjon av "blodprodukter til pasienter som er dypt anemic," per Dr. Spielman. Katten bør lider av leversvikt eller kreft, er behandling av denne sykdommen nøkkelen i å kontrollere gulsott.

Advarsler

Når gulsott er klassifisert, den underliggende årsaken bestemt og sykehusbehandling avsluttet, det er ingen tvil katten vil gjerne gå hjem. Men er på hjemme behandling like avgjørende som sykehusbehandling å sikre katten ikke bli gulsott igjen. På hjemme behandling inkluderer holde katten stress-fri, avslappet og lykkelig. Katten eieren må også gi katten noen medisiner foreskrevet av veterinæren og fjerne alle mulige utløsere av gulsott inkludert giftige stoffer i katten miljø.