Klovnefisk egenskaper

July 15

Det er 28 arter av klovnefisk. De kan finnes i tropiske farvann rundt Afrika, Asia, Sentral-Amerika, Nord-Amerika og Oseania. Ingen klovnefisk bor i Atlanterhavet, men. Flertallet av klovnefisk arter tilhører slekten Amphirprion med bare ett arter som tilhører slekten Premnas. Selv om ulike arter av klovnefisk variere i utseende, lever alle blant tentakler sjøanemoner.

Identifikasjon

Klovnefisk varierer i farge, avhengig av art. Disse fisken kan være oransje, gul, brun, rød eller svart og mange funksjonen flekker av andre farger. For eksempel er klovn anemone fisken lys oransje med hvite band mens klovnefisk brann røde flekker av svart. Fargen på en klovn fisk blir ofte mørkere med alderen. En klovn fisk kan komme rundt 5 inches i lengde, selv om mange er mindre. Størrelsen varierer også mellom artene; klovn anemonefish har for eksempel en Maksimumslengde på 4,3 inches.

Forhold til sjøanemoner

Alle arter av klovnefisk bor mellom tentakler sjøanemoner. Klovnefisk tilbringer mesteparten av sin tid blant vert anemone tentakler, selv om de gjør sporadiske, korte turer fra deres vert å bringe tilbake mat til seg selv og anemone. Forholdet mellom klovnefisk og sjøanemonen fordeler begge parter. Den store fordelen for klovn fisken er at den anemone stikkende tentakler beskytte fisken fra rovdyr. Til gjengjeld klovn fisk rids anemone av parasitter og forhindrer andre dyr fra forstyrre anemone. Klovnefisk huden er dekket av en slimete belegg som beskytter fisken fra den anemone brodd.

Matvaner

Klovnefisk har en altetende kosthold, består av mat som alger, bløtdyr og plankton. Gir klovnefisk beskyttelse mot rovdyr, er anemone en kilde til mat for denne fisken. Klovnefisk spise leftover utklipp fra anemoner byttedyr og de også spise den anemone døde tentakler.

Sosial organisasjon

Flere klovnefisk bor sammen i en gruppe, deler den samme anemone. Alle klovnefisk er protandrous hermafroditter. Dette betyr at de alle starte ut i livet som menn, men kan utvikle seg til en kvinne. Det er bare en kvinnelig klovn fisk i hver sosial gruppe. Kvinnen er den største fisken og er også dominerende. Den største mannlige fisken er den mest dominerende klovnefisk etter kvinnelige. Hvis en kvinnelig klovn fisk dør, er hun erstattet av den største mannlige fisken. Denne mannlige fisk vil endre kjønn, blir den nye dominerende kvinnelige.

Reproduksjon og oppdrett unge

Bare to Klovnefisk i en sosial gruppe forplanter. Disse fiskene utgjør et monogame par. Mannlige bygger et reir nær beskyttelse av en sjøanemonen. Etter de mannlige jager kvinnelige mot denne reir, legger hun til 1,000 egg. Den mannlige klovnefisk deretter fertilizes disse egg gjennom ytre befruktning og beskytter dem før de klekkes, etter en periode på rundt en uke. Disse unge klovnefisk vil begynne å søke etter sine egne anemone etter en ytterligere to uker. Disse to første ukene er de farligste på klovn fisk, som de er mest utsatt for rovdyr.