Hvordan å designe en profesjonell miksing konsollen

June 12

Hvordan å designe en profesjonell miksing konsollen

En miksing konsollen- eller blander pulten--er et svært komplekse og intrikate stykke musikk maskinvare. Noen mennesker kan de bare ser ut som en rekke ringer og volumkontroller, men en ekspert produsent en konsoll er en må-ha stykke utstyr. Blande konsoller finjustere og forhåndsinnstilte grunnleggende nivåene for opptak: Dette kan være alt fra endre den inn lyden til endre mikrofon volumene. Når du utformer din egen konsollen må du vurdere sine evner, plasseringen av ulike ringer og hvem skal produsere det for deg.

Instruksjoner

• Planlegge utformingen av tenkning om hvilke komponenter blande styret skal ha. Velg, for eksempel hvor mange innganger konsollen skal kunne koble til. Noen blande kanaler kan trekke opp flere mikrofoner eller direkte apparatet innganger (ofte overlapper hverandre) mens noen andre kan bare være i stand til fem eller seks kanaler. Også vurdere inkludert en EQ enhet, signal skjermer, noen forforsterker kontroller og standard få og trim ringer.

• Velge bestemte tillegg for konsollen. Noen miksing skrivebord er unik på grunn av deres ekstra lyd-redigeringsfunksjoner. Noen konsoller, har for eksempel en fantommating leverandør, som gir en glatt og uforvrengt lyd ved likestrøm kondensator mikrofon (preamper krever en vekselstrøm for lydgjengivelse). Andre skrivebord kommer med lydeffekt moduler (forvrengning, romklang, ekko, forsinkelser osv.) eller en PC grensesnittet tilkobling synkronisere konsollen med datamaskinens lyd miksing programvare. Tenk om hvor mye plass du skal fylle fordi noen spesielle tillegg kan ta opp interne og eksterne rom på konsollen.

• Ordne kanaler og kontroller på en slik måte at de faller i linje og er enkle å gjenkjenne og både komfortabel og praktisk å bruke. De fleste blande pulter ordne kanalene vertikalt og deretter kjøre volum og kontrollene vannrett - dette skaper en tabellignende struktur slik at du vet hva om lyden du endrer og som innspill du gjør det til. Stikker til en etablert format for miksing konsollen vil hjelpe deg, og noen andre, bruke det raskt og effektivt.

• Velge et punkt der noen maskinvareenheter kobles ut. De fleste blande konsoller plasser maskinvare input og utgang portene på brettet, øverst eller nederste rad. Vurder å plassere portene på baksiden av enheten eller på forsiden-undersiden - uansett valg, sikre at plugget inn eller ut kabler ikke forstyrrer konsollens brukervennlighet.

• Velg et materiale encase konsollen i, og velg en farge for den. De fleste konsoller er innkapslet i plast mold, men noen egendefinerte skrivebord kan gis en tre eller marmor-lignende finish. Tenk om utformingen av studio og prøve å velge et materiale og en farge som passer til resten av rommet.

• Dokumentere utformingen ved å utarbeide en plan for enheten eller en dataassistert tegning program (i.e. AutoCAD). Dette dokumentet blir planen som du eller en produsent bruker når det gjelder å konstruere konsollen. Kontroller at alle målinger kontrolleres og riktig og at enheten kontrollene og ringer er riktig merket.