Fosfor behandlinger

June 16

Fosfor behandlinger

Fosfor er et vesentlig element og næringsstoffer for livet. Livet avhenger på fosfor, men problemene oppstår når for mye fosfor ender opp i elver, bekker, innsjøer og vannforsyning med hva Environmental Protection Agency eller EPA, samtaler fosfor forurensning. Overflødig fosfor i ferskvann forårsaker alge blomstrer som skaper oksygen-oppbrukt områder. Fosfor behandlinger på renseanlegg, kan hvis riktig ansatt fjerne det meste av fosfor.

Forbedret biologiske næringsstoffer fjerning

En fosfor vannbehandling brukes av avfall vannbehandlingsanlegg kalles forbedret biologiske næringsstoffer fjerning, eller EBNR. Det innebærer en behandling system som fremmer produksjonen av fosfor-samler organismer. Disse organismene bruke mer fosfor i systemene enn typiske biologiske behandlingsprosessen. Bruke EBNR senker mengden av kjemikalier som må brukes senere i behandling fasen og dermed kostnadene. Det fjerner også andre skadelige stoffer fra avløpsvannet. EBNR alene kan redusere fosfor nivåer 0,3 mg/l eller mindre.

Kjemikalier

According til EPA er aluminium eller jern-baserte koaguleringsmidler de typiske kjemikaliene bruke fosfor fjerning. Kjemikalier forårsaker fosfor knytte seg til faste stoffer som kan fjernes fra avløpsvannet ved filtrering. Kjemikaliene er en del av prosessen med EPA finne at de øke fjerning av fosfor.

Filtrering

Filtreringssystemer har vært i bruk i drikkevann behandling i mange år. Disse systemene er nå brukes til å behandle avløpsvann. Flere typer filtreringssystemer er i bruk, med noen renseanlegg bruke to scener av filtration. Noen eksempler er sanden sengen filtre, blandet media filtre og Dynasand filtre. Valg av et filtreringssystem innebærer hensynet til de ønskede resultatene, påliteligheten av utstyret og kapitalkostnad av utstyret. Når en rimelig, pålitelig filtreringssystem som oppfyller forventningene er valgt, ytterligere inkluderer vurderinger årlige kostnadene ved vedlikehold og vedlikehold samt muligheten til å utvide utstyr i fremtiden for å møte pågående behandling behov.

Resultater

According til EPA, kan en kombinasjon av EBNR, kjemikalier og filtrering redusere fosfor nivåer til mindre enn 0,1 mg/l i mange avløpsvann behandlingstilbud. Forurensing av næringsstoffer kan måles og adressert med et system som sporer resultatene.