Frottage maleteknikker

February 14

Fransk for «rubbing», frottage maleri er en teknikk brukt av fine artister og illustratører til å lage tekstur ved å plassere deres arbeidsflate over et objekt med en ønsket tekstur og bokstavelig talt gni teksturen på. Denne teknikken ble utviklet av surrealistiske Max Ernst i 1925 og finnes fremtredende over hele kroppen hans arbeid.

Bruker

Fleste kunstnere som benytter denne teknikken bruker det som en bakgrunn for sine kunstverk. De bare prep deres arbeidsflaten ved hjelp av frottage teknikk, deretter male faget over den. Denne teknikken kan også stå uendret å skape et komplett, abstrakt stykke kunst. Grafiske designere kan også bruke frottage teknikken for å opprette teksturer som de kan søke i en datamaskin og bruke som en tekstur for ulike elementer i sitt arbeid.

Materiale

Brukes for det frottage teknikken er muligens den mest viktige betraktningen må du før du begynner å bruke denne teknikken. Det må være noe mykt, for eksempel papir eller tynn lerretet, slik at det vil brette og bule med rillene på teksturerte overflaten som du ønsker å gjenskape. Hvis du er død satt på med noe tykkere som illustrasjon bord, har du muligheten til å lage din frottage på et eget stykke papir, og deretter overføre bildet til styret ved å plassere den ansiktet ned på din arbeidsflate og deretter gni ryggen fast.

Verktøyet du bruker å gjøre den faktiske rubbing bør være et stykke kull eller veldig myk blyant. Hvis du bruker maling, tynne det ned nok til å følger konturene av overflaten du er gni.

Overflaten som du er gni av er også viktig. Kontroller at det er litt mer teksturerte enn hva du vil opprette.

Teknikken

Når du har bestemt hva overflate ønsker du å gjenskape, bare plassere papiret eller lerret over det, gjør at det er ingen fordreier eller bøyer i papiret. Du kan bruke noen maskeringstape for å sikre papiret slik at det ikke flytte under strenge rubbing. Bruker bredest området kull eller blyant, begynn gni over din overflaten. De hardere og mer press du bruker mens rubbing, vises de mer mørk stedene i din siste biten.