Hvilke kontinenter har landet i tropene?

June 5

Hvilke kontinenter har landet i tropene?

Regionen kjent som tropene strekker seg nordover og sørover til ekvator til en bredde på ca 23,5 grader nord og 23,5 grader Sør, henholdsvis. Disse grense er kjent som Tropic of Cancer i Nord og Tropic of Capricorn i Sør og viktige astronomisk som de nordligste og sørligste Latitude som solen vises direkte kostnader på minst én dag i året. Denne regionen strekker seg over deler av fem av de sju kontinentene, med bare Europa og Antarktis ligger helt utenfor tropene.

Afrika

Nesten alle nasjonene i Afrika har minst en del av sitt territorium i tropene. Tropene i Afrika, som strekker seg sørover fra sørlige Egypt, Libya og Algerie til Namibia, Botswana, Mosambik, Madagaskar og den nordlige kanten av Sør-Afrika, inneholder ørkener, tropiske regnskoger og fruktbare gressletter.

Asia

Kanskje altfor kjent for mange amerikanske veteraner er tropisk skog i Vietnam, like mange amerikanske veteraner en generasjon før var kjent med krigstid tropiske vanskelighetene av filippinske øyene. Asiatiske tropene strekker seg vestover gjennom Laos, Kambodsja, Burma, Thailand, Bangladesh og India og sørover til Indonesia, Malaysia og Papua Ny Guinea. Kontrastfarge med disse gjennomvåt skogkledde områder er ørkenen i den sørlige Saudi Arabian halvøya.

Australia

Tropic of Capricorn går på tvers av Australia, og selv om mye av Australia ørkenen, den nordlige delen av Australia er utsatt for monsunvinder og havn både tempererte og tropiske skoger. Great Barrier Reef strekker seg mer enn 1600 miles langs den nordøstlige kysten av Australia. Ser utover Australias kysten over Stillehavet, inkluderer tropiske destinasjoner piktere, Fiji, Fransk Polynesia, Palau og andre Stillehavet, øyer, mange som har blitt sin egen nasjon i de siste tiårene.

Nord-Amerika

Tropiske regionen i Nord-Amerika vind nordover Panama gjennom Sentral-Amerika til sentrale Mexico og omfatter øystater i Karibien. Canada og USA ofte danner dominerende bildet i nordamerikanske land, ingen del av Canada ligger i tropene og bare Hawaii og noen territorier representerer USA i regionen. Selv i en postkoloniale tid, har noen karibiske øyene vært i besittelse av ikke-tropiske land som Frankrike, Storbritannia og Nederland. Selv om tropisk skog dekker mye av regionen, bli temperert og tørre forhold dominerende i det sentrale Mexico.

Sør-Amerika

Regnskogen langs elven Amazon er ofte forbundet med tropene av Sør-Amerika; som de dekker en stor del av både den tropiske regionen og kontinentet, dette er forståelig, og til en viss grad, passende. Men tropene strekker seg fra den nordlige kystlinjen av Colombia og Venezuela til nordligste regionene i Chile og Argentina. Som med andre verdensdeler inkluderer tropene i Sør-Amerika en rekke økosystemer i tillegg til tropiske skoger, som hovedsakelig Alpin tundra økosystemene i fjellene i Ecuador, Peru og Bolivia. Uruguay er bare fastlandet søramerikanske landet helt utenfor tropene.