Slik Prime et lerret for olje maleri

April 24

Lerretet er et medium til grov overflate stoff. Når strukket, åpnes vev av stoffet av trekke og stramme prosessen. Dette legger en tekstur kvalitet rå lerret. For å opprette en bedre overflate for maling i oljer, er det vanlig praksis å prime lerretet for å forbedre kvaliteten på finish. Mange pre-laget lerreter kommer med primer allerede brukt. Dette er en tynn jakke forbedre lerretet over sin rå tilstand, men det kan ikke forbedre det nok for maleren. For å skape en bedre overflate, bør et lag eller to med gesso brukes. Gesso er en tykk, hvit lime-lignende produkt laget av gips (eller gips av Paris) og en fest.

Instruksjoner

Grunning et lerret For olje maleri

• Dekk project-tabellen med duken før du plasserer lerretet på bordet. Dette vil ikke bare beskytte tabellen, men vil tillate alle sider av lerretet til enkelt nås.

• Riste gesso godt å blande. I tomme glasset, bland akryl glans mediet med vann i forholdet 50/50. Legge til gesso middels blandingen til en glatt konsistens er oppnådd. Rør eller rist godt.

• Maling lerretet ved hjelp av 2-tommers eller bredere pensel. Gesso tørker raskt, så jobber raskt. Plass lokket på blanding glasset umiddelbart å "redde" den og vaske ut penselen. Hvis penselen ikke er vasket umiddelbart, vil det stivne med puss og lim og blir ubrukelig.

• Lett sand lerretet for å fjerne alle stripete flekker og uregelmessigheter. Støv eller rengjøre overflaten med et håndkle eller en ren klut. Husk å fjerne alt støv så det ikke kan komme tilbake på lerretet.

• Maling lerretet med gesso blandingen en gang. Denne kåpen bør gå på glattere enn først. Dette bør også gi en merkbart bedre overflate for maling. Tillate gesso å tørke og igjen, vaske ut gesso penselen. Forsegle glassene godt slik at gesso blandinger vil holde. Hvis gesso er tynnet med vann, sprekk det på lerretet.

• Velg underlaget eller toner for maleriet. Mange portrett malere tone pre lerreter slik at undertone av lerretet ikke er hvitt. Med portretter, undertone kan vanligvis være rød eller grønn. Din maleri må en annen farge. Bruk akrylmaling i fargen som er best egnet for ferdig arbeid og tone lerretet med maling. Dette legger en ekstra prime og tone til lerretet å forberede den for faktiske maleriet. Sørg for å tone sidene også.

Tips og advarsler

  • Bruke gesso mer enn to ganger, sliping mellom hvis en ekstra fin overflate. En finere grus sandpapir kan også brukes til å forbedre hvert lag. Gesso vil prime flater samt i mye det samme søknaden som med lerret. Det finnes mange typer gesso med ulike egenskaper. Noen forhandlere tilbyr prøver.
  • Gesso tørker veldig fort, så hold glassene direkte sollys eller noe som vil øke hastigheten på tørketid. Gesso støv er fin og kan blåse tilbake på en våt lerret, så rydde opp mellom strøk.