Hvordan en stålverket kontinuerlig trinse fungerer

January 23

Bakgrunn

Kontinuerlig støping fungerer som en stabil prosess. Dette betyr at, i hovedsak tilstanden i metall (stål i dette tilfellet) noen tidspunktet produksjon vil alltid være den samme uansett når det er observert. Dette gjøres ved hjelp av en kontinuerlig trinse. Det er en rekke caster design, men de fleste stålverk bruke en buet støping maskin. Dette må betyr stål bladene formen og bli buet eller bøyd inn i en flat. Kontinuerlig Støpeprosessen kan brukes til å produsere en rekke tykkelser og figurer, inkludert rektangulære, sirkulære og I-formet (også kalt hunden-ben). Mens den nøyaktige prosessen varierer blant design, følger høyst sammenhengende hjul en forarbeide analog med hva som følger.

Produksjon

Prosessen starter når smeltet stål mates fra en øse i en tundish. Tundish er en mellomliggende holder beholder foret med ildfast stein som samtidig har smeltet stål og strømmer det i formen. Et lag av slagg over det smeltede stålet brukes til å beskytte metall fra oksygen eksponering. Det er standard for en keramisk dyse å mate det smeltede stålet fra øsen til under slagg laget. Flyten av smeltet stål mellom tundish og mold er kontrollert av en lysbilde-gate. Formene er laget av kobber og vannkjølt. Som det smeltede stålet inn mold, størkner det delvis på utsiden å danne et skall. Det er vanlig for olje skal settes inn mellom mold og skallet bedre overflate og beskytte metallet fra oksygen skade. Mold flyttes opp og ned (oscillated) for å stoppe skallet fra å mold.

Skallet er trukket fra bunnen av mold av stasjonen ruller. Disse er satt til en konstant hastighet som er det samme som hastigheten av metall (ideelt sett). Når metallet når ruller, er det referert til som stranden. Ruller seg fordeles nøye for å minimere muligheten for svulmende i strand fra ferrostatic trykk (trykk satt på skallet av smeltet stål kjernen som er fortsatt styrket). Som stranden beveger seg langs ruller, sprayet det med vann på en forhåndsbestemt rate å hjelpe styrket kjernen. I noen systemer brukes elektromagnetisk stirrers til å holde den molten core strand riktig blandet under kjøling. Når stranden er tilstrekkelig avkjølt, er det kuttet. Dette gjøres med en oxyacetylene lykt.