Hva er god bo planter å sette i min ferskvann akvariet?

January 24

Hva er god bo planter å sette i min ferskvann akvariet?

Mange mennesker med ferskvann akvarier velge å bruke levende planter i dem. Ferskvannsfisk nytte av å ha bo planter i akvarier fordi plantene skaffe oksygen, absorbere karbondioksid og gi fisk mer naturlige habitat enn plastikk planter. Mens akvarier med bo planter krever mer rengjøring enn kunstige planter, kan de vedlikeholdes med riktig belysning og omsorg. Det finnes flere typer levende planter å velge mellom.

Bregner, Moser og Liverworts

Disse typer akvarium planter ikke har blomster og overføres av mikroskopiske sporer. Bregner kan også produsere røtter som lett kan festes til steiner eller tre ornamenter i akvariet. Bregner har brede eller smale blad former, lys grønne farger og kan vokse til en fot lang. De gir gode gjemmesteder for baby fisken og guppies. Moser ikke vokser svært raskt og vanligvis svekkes i akvariet. De brukes som gjemmesteder for baby lever av fisk og andre typer gyting av fisk. Liverworts har lyse grønne dusker og flyter under overflaten og brukes også som gjemmesteder for lever fisken babyer.

Rosett planter

Disse vakre, grønne blomstrende akvarium planter brukes vanligvis for pryd. De kan brukes i grupper eller uavhengig og vanligvis krever mer vedlikehold og omsorg enn andre typer planter. Mange velger denne typen akvarium plante for dekorative veiledende, men de gir minimal dekning som gjemmesteder for mindre fisk. Eksempler på populære rosett planter er calla liljer, Sagittaria, Vallisneria og duckweed.

Stem planter

Stem planter er planter som kan brukes i flere deler av akvariet utformingen. Dette er de mest populære typene akvarium planter fordi de vokser raskt, er lett å vedlikeholde og er lett å utbre med stiklinger. Mange plante dem i bakgrunn, langs sidene og midt i akvariet. Det finnes mange typer av stammen planter, inkludert scarlet hygro, copperleaf, vann hyssop og vann wisteria. Hvis du ikke har mye av grønne fingre og vil ha en lett-å-omsorg-for plante, er hygrophila et populært valg. Hvis du leter etter en plante som tilbyr ly for baby fisken og sjenert fisk og en plassering for egg innskudd, vurdere Nålkapselmoser.