Hvor stort er en Baby delfin?

December 5

Hvor stort er en Baby delfin?

Delfiner finnes i nesten alle verdens hav og sjøområder i en rekke arter. Per juni 2011 er det 32 arter av delfiner kjent mann. Størrelsen på den en baby delfin kan variere avhengig av dets Art og klima der det er vant til å leve. For eksempel er bottlenose dolphin kalver bor i kalde vannet ofte større enn kalver lever i varmere klima fordi de krever ekstra spekk å holde dem varme.

Forskjellen av arter

Gitt mange arter av en delfin, kan det være vanskelig å generalisere størrelsen på delfiner, selv ved fødselen. For eksempel en voksen tucuxi er den minste av delfiner og har en gjennomsnittlig vekt mellom 75 og 100 lbs. Orca, men kan nå vekter oppover 12.000 lbs. De vanligste artene av dolphin er den atlantiske Tumlar, som vokser til vekter på 300 til 500 kg.

Fetal vekst

Til tross for en lang drektighetstid 11 måneder begrenses antall studier på fosterets utvikling av delfiner. Imidlertid har et team av biologer ved nordøstlige Ohio School of Medicine samlet utmerket data på den nest vanligste arten, spotted dolphin. Forskningen viser at fire uker etter befruktning, størrelsen på dolphin er en mikroskopisk 4 mm i lengde. Etter fire måneder med utvikling vokser fosteret til ca 10 cm.

Ved fødselen

Når født, er en baby delfin vanligvis referert til som en kalv. Ved fødselen er en felles bottlenose dolphin kalv vanligvis 39-53 inches lang. Den gjennomsnittlige vekten av nyfødte kalv kan variere noe fra 22 til 44 lbs. vanligvis, mannlige delfiner er bare marginalt større enn kvinnelige delfiner.

Juvenile utvikling

Biologer med SeaWorld har bemerket at dolphin kalver generelt sykepleier fra sine mødre før de er ca 18 måneder gammel. SeaWorld biologer også lært at kalver bor i fangenskap begynne å utvikle sine tenner rundt tre til fire måneder av alderen, da kalven har vanligvis nådd en lengde på 51 til 59 inches.