Hvordan lage Highland dans sokker

April 4

Kilt av Highland danser var tradisjonelt slitt med skreddersydde full lengde samsvarende slange, dyrt å anskaffe og tidkrevende å veve. I dag har dansere muligheten til å bruke håndjern kneet sokker. Det er lett å lage en enkel riller og flash for å slå et par hvite eller tartan sokker i akseptabel og attraktive tilbehør for en Highland fling drakt.

Instruksjoner

• Kjøpe én eller flere par av kneet sokker ren hvit (foretrukket) eller i en heldekkende farge eller argyle mønster som utfyller tartan av danser kilt. Sokkene er slitt like nedenfor kneet så få dem lenge nok til å kaste ned i en 1 - eller 2-tommers mansjett øverst.

• Kjøp en pakke med 3/4-tommers (underordnet) eller 1-tommers bred (voksen) hvit elastisk. Kjøpe 1 gården til 1 1/2-tommers bred grosgrain bånd i en farge som plukker opp tartan fargene i kilt. En mørkere farge vises bedre mot de hvite sokkene og er fint å bruke med mørkere eller argyle sokker.

• Måle kalven av danser like under kneet med et målebånd. Cut to stykker av elastisk til denne lengden. For hver del av elastisk, sy endene sammen overlappende litt (mer enn 1/2 tommer) og overvinne alle halvgjort. Dette kan gjøres for hånd eller maskin, bruker en rett maske.

• Cut to 6 - til 8-tommers lengde grosgrain bånd å gjøre flash for et barns highland sokker. Bruke en 8-tommers lengde for høye barn og en 8 - eller 10-tommers lengde for voksen sokker. Brett båndet i to og klippet en invertert "V" i de ledige endene (ikke fold). "V" eller hakk skal om lag 3/4 tommers til 1 tomme lang på topp.

• Sett denne flash over elastiske slik at hakk endene er jevnt matchet eller baksiden av båndet er litt lengre enn foran. Sy båndet rett under den elastiske, skaper en lun "veske" for den elastiske kjøre gjennom. Ikke takle flash til elastiske.

• Slip elastisk riller, med flash påsydd, over kneet sokken til innen 1 eller 2 inches øverst. Brett kanten på sokken nedover mansjett, skjule elastiske. Pass flash viser under mansjetten på utsiden av leggen. Tack mansjetten på sokken med en maske eller to hvis du vil være sikker det holder seg på plass under en energisk Highland fling. Denne overvinne kan beskjæres, og riller og flash fjernet når sokkene er vasket.