Ulempene ved Cane Drone siv

March 10

Ulempene ved Cane Drone siv

Sekkepipe består av fire hovedkomponenter: en luften-blære; en blowpipe der det er oppblåst; chanter, som er i røret melodien på; og en eller flere droner, eller fast-pitch rør, som gir en medfølgende Merk eller akkord. Chanter og droner bruker Siv, som kan gjøres fra kunstig materiale eller naturlig stokk. Stokk siv er den mest tradisjonelle Purister hevder at de har den beste lyden, men de har flere viktige begrensninger.

Byggingen av en Drone Reed

Drone reeds kan være laget av mange materialer, men alle følger vanlig. Kroppen av reed er en hul sylinder, tradisjonelt laget av et rør. Moderne kunstig siv bruker en rekke materialer, fra vanlige plast til høyteknologiske karbon fiber. Tungen, som produserer notatet, kan laget av mange lignende materialer. Tungen er pakket med en løkke kalt en bissel, som endrer tonen i reed av plasseringen. Siv kan stilles ved å forlenge eller forkorte kroppen, eller ved å slå en tuning skrue i moderne synthetics.

Bruke en stokk Reed

Tradisjonell stokk siv består av en lengde av tørket, sylindriske marsh Siv, ca 6 inches lang, med en del av en side delt unna tungen. Som et naturlig produkt, de er variabel i deres oppførsel og hver reed må være omhyggelig montert og "utdannet" før det er brukbart. Dette gjøres ved å blåse direkte inn reed til hydrat den og justere tungen lyd når det er blåst. Reed er montert til drone og spilte for et par dager, til gir en konsekvent tone. Dette krever flere justeringer.

Justeringer

Oppnår riktig tone fra en stokk reed betyr å justere mange variabler. I noen tilfeller tungen er for lang, i andre er det for kort. Tungen kan være for langt fra sin seng på reed, eller for tett. Reed selv må angis dypere inn til drone, eller det kan være for dyp og må justeres i motsatt retning. Tungen kan feste og stoppe klingende, eller det kan tørke ut og endre tonen. Når en drone oppfører endelig, er det likevel nødvendig å gjøre det samme med den andre.

Levetid

Pipers spiller tradisjonell stokk siv investere en betydelig andel av tiden i å bringe siv konsekvent spillbare betingelse, inkludert spille dem hver dag for å hindre at de tørker ut. Imidlertid kan siv selv begynne å slites ut under vibrasjoner og stamme av spille, forårsaker dem til å gå ut av tune, tyster eller slutter å fungere. Noen produsenter nå impregnere deres stokk siv med ulike stoffer for å forlenge deres levetid. Alle fortalt, stokk siv forbruke mye tid som kunne vært brukt på praksis og lære nye rør tunes.