Typer SG gitarer

February 28

Typer SG gitarer

Gibson SG gitaren har blitt en standard med gitarister over hele verden. Dets kjent tykk lyd og brukervennlighet har gjort det populært med profesjonelle og nybegynnere. Del SGS popularitet har å gjøre med hvordan den ser ut og høres; Unik hals utformingen gjør det også populær blant gitarister. SG har en null radius hals, betyr det nesten helt flate, og litt bredere enn normalt. Dette gir gitaristen bedre tilgang til strenger for bøying, vibrato, komfort og hastighet. For disse grunner, har Gibson produsert mange inkarnasjoner av SG.

SG Standard

SG Standard er tidenes bestselgende Gibson gitar. Den tradisjonelle cherry red finish og dobbel, litt forskjøvet cutaways er signatur utseendet på hva var en gang regnet en radikal design. SG Standard er utstyrt med to dobbel-coil humbucking pickups, volum og tonekontroll for hver henting. Den første Gibson SG Standard rullet av samlebåndet i 1961, og har solgt på auksjon for over $6000. Dagens SG standarder selge for ca $1200.

Angus Young signatur SG

Angus Youngs modell er en litt beefed opp versjon av SG standard. Det er tilpasset med Angus's "belysning bolt" bånd markører og bygget for å produsere crunchy AC/DC lyden ved hjelp av en kraftigere, over såret PAF stil pickup i bridge posisjon. Angus Young SG er laget av mahogni og skinnende svart. Det selger for ca $3800 dollar.

SG Goth

SG Goth er en spesialitet SG bygget å fange yngre heavy metal markedet. Goth gikk på å bli en ettertraktet etter instrument, delvis på grunn av sitt utseende: flat sort med svart maskinvare og ingen pickup markører bortsett fra en enkelt halvmåne og star på oktav på tolvte båndet. Mens alle andre SG gitarer er utstyrt med en rosewood gripebrett, har Goth en svart ibenholt gripebrett som gir jevne spillbarhet og en klarere lyd til gitar. SG Goth er avviklet, men de kan bli funnet på auksjoner for ca $1200.

Zoot Suit SG

En av de merkeligste ser SG gitarene noensinne produsert er Zoot Suit SG. Kroppen av Zoot Suit er bygget fra tynne biter av bjørk laminert sammen. Hver skive er farget i en annen farge, deretter komprimert sammen for å danne en solid kropp av tre. Det er ingen maling på gitar; Det er belagt bare med lakk. Dette danner en mer solid, tyngre gitar kropp. Det er også utstyrt med doble åpen-coil pickups gir klarere lyd. Zoot Suit selger for ca $2000.

Emily Stange SG

En annen helt original SG gitar kalles "Emily den merkelige" er bygget av et datterselskap av Gibson selskapet kjent som Epiphone. Denne avlegger av Gibson selskapet ble startet å bringe rimeligere SG ulike til forbruker. Dermed kom Epiphone og Gibson opp med "Emily den merkelige" versjon av SG. Emily versjonen er laget av mahogni, og er utstyrt med åpen-coil humbucking pickups, men bruker billigere maskinvare. Følelsen av at Emily er i sin estetikk. Kroppen og headstock er malt for å ligne Internett tegnet Emily på Stange (laget av Cosmic Debris selskapet). Emily selger for ca $400.