Liste over RC fly sendere

December 19

Det RC senderen, eller radio er ansvarlig for å sende signaler til modellen som styrer alle aspekter av flyet. Signalene sendes til en mottaker i flykroppen av flyet som tolker signaler og videresender det til riktig flight control servo. Uten en konstant strøm av uavbrutt innspill fra piloten, vil flyet raskt miste kontrollen og faller til bakken. Mange RC piloter utføre en bakken sjekk på alle modellens funksjoner før takeoff, som noen minutters in-flight svikt kan føre til krasj.

FM-baserte sendere

Akkurat som FM-radiostasjoner benytter disse sendere frekvensmodulasjon sende signaler til modellens mottakermodul. Disse radioer bruke en forhåndsvalgt krystaller som opererer på en bestemt frekvens og kanal for å kringkaste alle ønsket innganger. Mens FM-sendere bruker eldre teknologi, de fortsatt gode tilbud, og er ikke utsatt for brownouts (korte perioder der signalet er helt tapt), som finnes på noen nyere teknologier. Ulempen til FM enheter er at forstyrrelser lett oppstår når to eller flere flyers deler samme frekvens. Når dette skjer vil du oppleve en "feil", kan modellen voldsomt trekning eller selv helt gå ut av kontroll.

2,4 Ghz

Disse sender bruker samme kortbølge teknologi som andre 2.4-baserte enheter som trådløse telefoner og trådløse nettverk. Slike 2,4 systemer kan lett identifiseres av deres kort antenner og har fordelen av å være relativt forstyrrelser gratis. Mottakeren er utgangspunktet sammen eller "bundet" til en bestemt sender. Fra dette punktet, vil mottakeren bare lytte til signaler produsert av den bestemt senderen. Men kan noen 2.4-baserte systemer noen ganger lider brownouts, forårsaker et midlertidig tap av kontroll.

Flere kanaler

RC radioer alle gir en kanal betegnelse. Dette refererer til hvor mye personlige signaler eller kanaler de er kjøpedyktig sende. En grunnleggende, fire-kanals senderen er tilstrekkelig for å kontrollere de fleste nybegynnere fly, fly vanligvis har fire kontrollflater for fly. Mer avanserte, seks - til 10-kanal systemer er også tilgjengelig, til å styre mer avanserte modeller som bruker flaps, uttrekkbar landingsstellet eller selv bombe-slipp og fallskjerm fungerer.

Programmerbare og telemetrisystem

Bare tilgjengelig på det mest avanserte utstyret er to-veis funksjonaliteten. I tillegg til å sende signaler som kontrollerer modellen fly, mottar disse radioer data fra flyet innsamlingsløs viktig flight informasjonen til RC piloter. Høyde, airspeed og batteri forbruk kan alle spores og analyseres av maskinen, gir modelløren et unikt innblikk i hennes flyets ytelse.