Tiltak for å løse konflikten

October 10

Konflikten kan oppstå for en rekke årsaker, men resultatet hvis begge parter blir sugd inn i det er at ingen hører hva andre virkelig prøver å si. De hører tonen, se sint eller truende oppførsel og føle irritert, skremt eller indignert. Konfliktløsning er en ferdighet som kan gjøre livet hjemme og på arbeidsplassen kjøre mye bedre. Alle vil bli verdsatt og respektert, og å sette sitt syn over. Hvordan det er gjort, og hvordan du gjør den andre parten lytte, krever et sett av konflikten oppløsning strategier.

Resterende rolig

Akkurat som en brann trenger drivstoff og oksygen å brenne, så også trenger et argument energien i begge parter for å fortsette. Hvis du forbli rolig, den andre personen har ingen å kjempe med, og han har til slutt å redusere hans sinne eller irritasjon å matche din rolig energi. Det er vanskelig, men prøv å holde tungen. Hvis du holder tilbake fra å reagere i sinne til hva den andre personen sier, nekter du å tillate deg selv å bli provosert.

Høre og lytte

Høre hva noen sier er forskjellig fra virkelig lytte til hva hun sier og tar det ombord. Hvis hun snakker ustanselig og ikke forstå, la henne fortsette. Hun vil kjøre ut av damp, da du kan både kuttet rett gjennom til rasjonell kommunikasjon. Veie den andre personen synspunkt og gi den vurdering som den fortjener. Hvis er urimelig, nå er ikke tid til å påpeke dette; Vent til ting har roet.

Stoppe misbruk situasjoner

Hvis argumentet blir verbalt fornærmende eller fysisk truende, må du umiddelbart ta tid ut. Være fast og selvsikker i dette; si til den andre parten, vi er både for sint nå. Jeg ønsker å arbeide ut, men vi begge må overlate og ro ned." Hvis du må, forlate rommet.

Innrømme at du er galt

Det tar en karakter beklager og erkjenne at du er i feil, men hvis du er, er det nødvendig å si dette høyt. Den andre parten må du erkjenne at han ikke er feil. Han trenger også å foreslå en løsning eller tilby muligheten til å arbeide mot en løsning sammen. Ved å innrømme at du er i feil (bare når du er, selvfølgelig), er du utagering av integritet og viser respekt for den andre parten.