Hvordan kan jeg hjelpe min Kindergartner å ikke være forutinntatt?

July 24

Hvordan kan jeg hjelpe min Kindergartner å ikke være forutinntatt?

Barna er vanligvis fordommer-fri, men rundt førskolen og barnehage de kan begynne å lære forutinntatt oppførsel fra familie, venner og media. Yngre barn vil se forskjeller mellom mennesker, men starter på rundt år 5, ifølge-CivilRights.org, barna begynner å plassere verdivurderinger på disse forskjellene. Hjelpe din kindergartner å ikke være forutinntatt bør være en kontinuerlig prosess. Du kan alltid hjelpe henne fra å motta negative meldinger fra andre, men du kan gjøre ditt beste for å motvirke disse ideene.

Instruksjoner

• Modell god oppførsel. Barnet vil imitere de fleste din atferd, så hvis du ikke vil at hun skal være forutinntatt, må du se hva du sier og hvordan du handle rundt mennesker fra andre kulturer. For eksempel barnet vil plukke opp om det hvis du synes nervøs rundt svarte mennesker, stadig demoniserer muslimenes eller spøk om jødene.

• Les bøker og se TV-programmer eller filmer som har mange forskjellige typer av hovedpersonene. Hvis hun er bare utsatt for tegn som henne, så begynner hun å tenke at andre som henne er best. Bøker, TV-programmer og filmer kan ha sterke tegn av ulike kjønn, raser og religioner.

• Tillat barnet å gjenkjenne forskjellene, men påpeker likheter. Å være "fargen blind" bør være målet. Barnet skal kunne se at alle er forskjellige i noen måter, men de samme i andre. Dette begynner å undervise henne at ingen én type person er bedre enn andre.

• Svar spørsmål ærlig. Barn stille spørsmål om andre mennesker som strike voksne som forutinntatt - hvorfor Yasuko "har slike små øyne" eller hvorfor Joshua "bærer den morsomme lue." Hvis du unngår å besvare disse spørsmålene, får barnet budskapet om at disse ting er dårlig. I stedet gi en ærlig svar, ta vare for å understreke at det er OK å være annerledes.

• Lære om andre kulturer sammen. Du trenger ikke å vite alt. Bruk spørsmål som barnet har om andre som en stepping punkt å lære mer om forskjellige typer mennesker. For eksempel når barnet kommentarer at hennes venn Maria "snakker morsomt når du snakker til sin mor", kan du bruke som å snakke om ulike språk og kanskje lære å spansk sammen.

• Riktig forutinntatt adferd. Til tross for din beste innsats, kan du noen ganger ta barnet stiller forutinntatt atferd, som benytter en racial slur eller fortelle en sexistisk spøk. Ikke la dette gå usett. Peke ut, og forklarer hvorfor det er galt.