Fender Bass gitar identifikasjon

June 13

Fender musikalske instrumenter Corporation er allment anerkjent som en sentral aktør i historien til bass gitar. Dens basser og elektriske gitarer har blitt spilt av mange legendariske artister i genrer fra rock, country og western og rhythm and blues, jazz. Design har blitt hyllet som nyskapende klassikere.

Historie

Når oppfinner, Leo Fender, innså at bassister av 1940-tallet var passende pickups til deres akustisk doble basser, eller selv spiller bass licks på bunnen strenger av elektriske gitarer, satte han for å arbeide. Disse musikerne kjempet for å bli hørt over høyt forsterkere og Fender egen Telecaster elektrisk gitar. Han følte også en bassgitar spilte sidelengs med en skulderrem, ville være mindre klumpete og mer tilgjengelig for gitarister enn vanlig stand-up utformingen av kontrabass.

Typer

Presisjonen ble Leo fenders første solid-body elektrisk bass, navnet valgt å markere hvor nøyaktige en spiller kan bruke frets Fender hadde plassert på instrumentets halsen. Designen var opprinnelig Telecaster gitar, men ble senere restyled for å etterligne den revolusjonerende nye Stratocaster. I 1957, ble dens single-coil pickup delt i to halvdeler og sjanglet på kroppen. Ideen her var å redusere angrepet av strengen vibrasjon, og dermed beskytte høyttalere. Den nest viktigste bassen av Fender var 1960 Jazz. Dette var utformet som en dual-pickup alternativ til presisjon, og om omfang var samme lengde, Jazzs halsen var tynnere og lettere å spille.

Identifikasjon

En bassgitar headstock er det første stedet å se når typen. Fender logoen, med navnet på bass nedenfor vises. Serienummer er den enkleste måten å dato et instrument. Serienummeret finner stemplet på instrumentets halsen plate, som sikrer nakken til kroppen. Hvis du fjerner av bass og kontroller at butt enden av halsen, kan det også vises en produksjonsdato. Se Fender serienummer diagrammer for datoperioder.

Opprinnelse

Et instrument opprinnelsesland vil også spille en viktig rolle i sitt identifikasjonsnummer. Dette kan skrives på bass selv, men kan også fastslås fra serienummer. Meksikanske Fender basser har et serienummer begynnelsen MN eller MZ etterfulgt av et tall og deretter ytterligere fem sifre. Japansk basser kan ha et en - eller tobokstavers prefiks etterfulgt av fem eller seks sifre.

Advarsler

Om serienumre kan gi et godt anslag for et instrument produksjonsår, er det slett ikke nøyaktig. Fender serienumre var ikke alltid sekvensielle og det var ikke uvanlig for dem å overlappe to til fire år. Det er også muligheten for at forskjellige komponenter av bassen ble gjort i forskjellige år, har vært lagret før montert sammen. Det kan være mulig å finne datoer på elektriske komponentene av en bass gitar, men alltid refererer til en kvalifisert bass tekniker hvis du er uerfaren i dette området.