Hvordan finne en film uten tittel

May 5

Vi har alle vært der. Du husker fondly skuespiller, en scene, eller kanskje en linje fra en film og du jakte det og se det igjen. Så innse du at du ikke kan huske tittelen på filmen. Heldigvis gir informasjonsalderen rikelig med ressurser til å peke ut den informasjonen. Den kunne forlange du å ringe på hva trivielle kunnskapen du har og være vedvarende og ressurssterke bare sånn reporter/detektiv Chevy Chase spilte i... hva var navnet på filmen igjen?

Instruksjoner

• Sjekk filmografien av filmens ledende aktører. Finn oppføringer av aktørenes kreditten på gratis film faktum nettsteder som Internet Movie Database (. imdb.com) eller Film Safari (. filmsafari.com). For eksempel søk på Chevy Chase på imdb.com og du får en hel liste av hans film og TV fungerer. I alle, men noen tilfeller gi nettsteder en link til filmen som omfatter en beskrivelse av tomten sin, andre medskuespillere og mer. Skuespiller med Chase erfaring vil ha en lang liste, så hvis noen titler ringe en bjelle du kan klikke på flere filmer. Til slutt, vil du finne ut spilte en reporter/detektiv "Fletch" og "Fletch liv."

• Søke etter filmtittel med et nøkkelordsøk. Dette vil fungere hvis du vet bare en del av tittelen. Bruk et film-spesifikke søk i stedet for et generelt Internett-søkemotor; Dette kan være en film faktum området eller en katalog etter et offentlig bibliotek eller nettside som selger eller leier filmer.

• Finn filmen ved å lese tittellister for denne sjangeren. Hvis du vil begrense det ned, prøve å gjette hva tiår det ble gjort i ved å sammenligne elementer som stil, klær og frisyrer, musikk og spesialeffekter i andre filmer som datoer du vet.

• Se på awards liste hvis du kjenner filmen har vunnet eller vært nominert til noen. Mange store film priser har offisielle databaser viser alle poster av nominasjoner og gevinster på sine offisielle nettsider, inkludert Academy Awards (. oscars.org), den Golden Globe Awards (. goldenglobes.org) og Sundance Film Festival (. sundance.org).

• Søke ved å angi unike fraser, tilbud eller tegnnavn i filmen. Mer minneverdig og karakteristiske ordene du kan tenke på, jo bedre. For eksempel, selv et Google søk etter "A failure kommunisere" vil raskt gi deg «Cool Hand Luke.»

• Prøv et menneske-drevet søk. Hvis alle andre katalogen og databasen søk mislykkes, legge inn spørsmålet ditt til et relaterte Internett-forum (spesielt hvis filmen er indie eller fra en kult-Sjanger). Spør folk som håndterer med filmer mye som en del av deres yrke, som bibliotekarer, funksjonærer på en videobutikk, eller film studenter.