Hvordan unngå hørselstap på en konsert

June 15

Menneskelige høresansen er en virkelig fantastisk fenomen. Det er alt for lett å miste den. Eksponering for høye lyder, spesielt av langvarig Art, kan være svært skadelig for en persons høring. Levende musikk og konserter er beryktet for forårsaker permanent hørselstap for de som delta. Det er imidlertid flere måter å bekjempe utviklingen av hørselstap på en konsert. Her er hvordan:

Instruksjoner

Unngå hørselstap på en konsert

• Få beskyttelse. Kontroller at du tar ørepluggene med deg til konserten, og at du bruker dem riktig. Beste ørepluggene er de som kan støpes tilpasses unike ørets form akkurat.

• Avstand selv. Hvis mulig, prøv å sette noen avstand mellom deg og de store bankene høyttalere som finnes på de fleste konserter. Jo nærmere du er til høyttalerne, høyere støy du er utsatt for, jo bedre sjanse har du til store hørselstap.

• Ta en pause. Hvis støyen fra konserten synes særlig kraftig, ta en spasertur fra scenen og besøke toalettet eller hente en drikke. Tar en kort pause fra konserten høyt støynivå vil gi ørene en sjanse til å lade opp batteriene og vil bidra til å redusere skadene som har gjort hørselen.

• Snakk ikke. Selv om det er fristende å snakke med andre konsert goers gjør det er ekstremt vanskelig og kan forårsake hørselstap. Fjerne din ørepluggene vil utsette deg for høyest mulig støy og må skrike høyere enn musikken til å bli hørt av alle. Denne ekstremt høyt støy kan forårsake alvorlig hørselstap, spesielt når det skjer ved sårbare direkte til trommehinnen.

Tips og advarsler

  • Hvis du glemmer å bringe ørepluggene med deg til konserten, prøv å lage din egen av wadded opp papir håndkle eller servietter. Selv om de ikke så gode som kommersielle produkter og kan ikke hindre at hørselstap, skal de fortsatt hjelpe.
  • Trykk aldri ørepluggene for dypt inn i ørekanalen. Dermed kan forårsake alvorlig skade det indre øret.
  • Bare sikker-brann måte å unngå hørselstap på en konsert er å ikke delta det. Selv med riktig pleie er det fortsatt mulig at du kan opprettholde mindre hørseltap hvis konserten du delta når for en decibel høy.