Hva gjør en film en suksess?

January 10

Hva gjør en film en suksess?

Mange ulike elementer faktor avgjør om en film er skjebnebestemt til å bli en tidløs klassiker eller får knapt en krusning på billettkontoret. Mange en film, for eksempel som har generert et høyt budsjett for sin spesielle effekter og navneanerkjennelse av sine stjerner (f.eks "badeland") mislyktes å leve opp til hypen. Motsatt er det ingen mangel på indie produksjoner med en lav prislapp og kastet ukjente (f.eks "The Blair Witch Project") som har oppnådd overraskende suksess.

Relevans

Filmen å bli en kommersiell hit, har hendelsesforløpet å resonere med drømmer, frykt, tro og verdier av dens målgruppe. Videre må handlingen styres av begrepene belønning, hevn og/eller rømme og dreier seg om en konflikt eller oppdrag som kan bare løses gjennom økende risiko og offer av hovedpersonen.

Ekstraordinære vs vanlige

En vellykket film har en "fisk ut av vannet" helt som en ekstraordinær karakter prøver å passe inn i en vanlig innstilling (f.eks Forrest Gump) eller et vanlig tegn overleve i en ekstraordinær miljø og/eller under uvanlige omstendigheter som han ikke forberedt (f.eks Luke Skywalker).

Star makt

Når en skuespiller har et stort og entusiastisk tilhengerskare, skal nesten alle filmen han er knyttet til være garantert et publikum. Dessverre finnes denne betingelsen selv om han er helt feil for del og/eller skriptet er ikke spesielt godt skrevet. Det er også et lite kjent faktum at aktører-slått-produsenter noen ganger lage filmer som de vet vil mislykkes fordi de må kunne kreve dem som et tap på deres skatter.

Foto

Teknologi har radikalt forandret måten filmer er filmet, spesielt utstrekning datagenererte bilder (CGI) ikke er bare redusert kostnadene ved å bygge sett men også innrømmer aktører å magisk morph i forskjellige vesener, integrerer historiske opptak i en moderne sammenheng (f.eks "Forrest Gump") og kan lage alle slags naturlige og menneskeskapte katastrofer uten egentlig å ødelegge noe. Denne "elektronisk øye-candy" er en populær uavgjort som oversetter til kommersiell suksess, spesielt med tenåringer som er den største moviegoing publikum over hele verden.

Kritikerne

Mange kinogjengere basere sine beslutninger om hva du skal se på hvor godt eller hvor dårlig filmene er gjennomgått av kritikere. Ressurser som Internet Movie Database omfatter (se ressurser) en rekke sammenlignende vurderinger. Kritikere - akkurat som aktører - har sin egen fan base og svinge mye innflytelse på om en ny utgivelse vil bli touted som en "må-se" eller en "ikke bry."

Oppfølgere og tilpasninger

Dersom noe fungerer godt når, logikken synes å diktere det ikke kunne bare arbeide frisk igjen, men kan også fungere i et annet medium. Nesten 60 prosent av en oppfølger, er selv om innholdet er en rehash--avledet fra publikum som elsket den opprinnelige premisset og tegn. Remakes tidligere filmer, TV-programmer og tilpasninger av romaner, men vanligvis ikke fare så vel fordi sjarm og suksessen til opprinnelige var enten predicated på publikum mind-set samtidig (dvs. 1960) eller leserens mentale støping av tegn, referanseramme og effekter.

Virkelige liv vs hjul livet

En gjennomgang av nyere filmer som har oppnådd suksess og fått priser avslører at mange av dem omfavne innhold basert på virkelige karakterer og hendelser. Fordi historier per se er allerede godt kjent av publikum, er deltakelse på teater drevet av et dobbelt ønske om å forbedre personlig forståelse av fakta og sammenligne hvordan en produsent tolkning av disse fakta er lignende eller egne.