Hvordan påvirker Salt Rødehavet?

April 3

Ligger mellom Afrika og Saudi-Arabia, regnes Rødehavet som en av saltiest organer av vann på jorden. Rødehavet er koblet til Indiahavet gjennom Bab-el-Mandeb-stredet og Gulf of Aden i Sør.

Klima

Rødehavet ligger i en av de varmeste områdene på planeten. Nedbøren er sparsom snitt 4.3 tommer per år, hovedsakelig i form av kort dusj.

Fordampning

Tørre forhold fart fordampning av Rødehavet, og med begrenset nedbør og mangel på en stor elv leverer ferskvann, dette øker saltinnhold i havet. Saltholdighet nivåer er registrert så høyt som 3,8 prosent.

Vannet fornyes

Vannet i Rødehavet fylles opp av havet, men det er en langsom prosess. Det kan ta opptil seks år å fornye overflatevann og opp til 200 år å fornye hele Rødehavet.

Klart vann

På grunn av høyt saltinnhold er det en lav konsentrasjon av mikroalger. Dette gjør vannet i Rødehavet veldig klart. Gjennomsnittlig er synlighet ca 650 fot.

Tropiske livet

Det varme vannet er hjem til sjøen gresset senger, mangroveskoger og korallrev som finnes langs central og Nord kysten. Salt myrer og saltpanner prikk området. Marine livet inkluderer delfiner, sjøkuer, havskilpadder og assortert fisk mellom store groupers fargerike klovn fisk.

Oppdrift

Rødehavet er en viktig frakt link i Midtøsten. Siden saltvann er tettere enn ferskvann, er det mer buoyant. Dette betyr at skip flyte høyere og derfor kan ta på mer Last i hver forsendelse uten frykt av blir overbelastet.